Annonce
Faaborg-Midtfyn

VIDEO: Se robot løfte 77-årige Birgit på 86 sekunder

Ældreforvaltningen præsenterer onsdag formiddag dens nye løftestol, som skal undgå, at kommunen rekvirerer Falck, hver gang en ældre borger er faldet. Nu kan en plejer rykke ud med et par tasker og den automatiske stol, der hjælper de ældre på benene. Vi får den demonstreret på et kommunekontor, hvor de har inviteret et medlem af Ældrerådet med.
Annonce

Med et enkelt greb om en fjernbetjening og en hånd under nakken kan en hjemmehjælper nu komme ældre i Faaborg-Midtfyn til undsætning efter et fald. Der blev fra november 2014 til november 2015 registreret 1638 fald blandt ældre i kommunen.

Nogen af dem kræver, at to hjemmehjælpere møder op med en transportabel lift, eller Falck skal rekvireres. Nu kan en enkelt hjemmehjælper med en ny løftestol hjælpe ældre på benene igen efter et fald.

Den koster 27.000 kroner stykket, og fire styk er på prøve i Faaborg-Midtfyn henover foråret.

Se mere i videoen herover.

Annonce

Færre indlæggelser og arbejdsskader

Løftestolen skal forebygge indlæggelser blandt ældre og arbejdsskader hos personalet. Læs mere om det i Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis tirsdag.

Her får man også en status på andre velfærdsteknologi-projekter i kommunen. Blandt andet demensgyngestole, en kæmpeskærm og robotspisearme/vægtløse armstøtter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce