Annonce
Odense

Video: Se fra oven når Odenses store juletræ bliver tændt

Se hvordan det ser ud ovenfra, når juletræet og resten af Flakhaven flammer op på en våd og mørk novemberlørdag.
Annonce

Odense: Der skal væsentligt mere end en våd november til at holde odenseanerne hjemme fra en af byens store julebegivenheder. Det var tydeligt lørdag eftermiddag, da det store juletræ foran rådhuset blev tændt.

Den kolde regn var umulig at overse, men alligevel virkede både Flakhaven og de tilstødende gader lige så proppede med mennesker, som de tidligere år.

Allerede i timerne op til tændingen var det tydeligt, at der skete noget ekstra i byen denne dag. Børnefamilier søgte ind mod centrum, og også bemærkelsesværdigt mange unge i 20'erne uden børn tog i en mindre flok ind i gågadekvarteret for at ende på Flakhaven.

Et godt stykke tid før klokken 17 var det stort set umuligt at trænge gennem menneskemængden og ind på pladsen fra både Vestergade, Klosterbakken og Klingenberg. Regntøj, fornuftigt fodtøj og et stort antal paraplyer hjalp både børn og voksne med den for nogen ret lange ventetide på den traditionelle begivenhed.

Borgmestersang

Melodi: Højt fra træets grønne top.

Nu skal mester Juel til tops,

han skal op og vende,

før han kommer ned igen,

skal han træet tænde.

Hundredtusind hvide lys

stråler ned som stjernedrys.

Træ't er tredive meter,

tændes nu af Peter.

Annonce

Godteposer til børnene

De fleste havde været med i lang tid, da træet blev tændt klokken 17. Allerede en time tidligere blev der delt godteposer ud til børnene, og fra omkring 16.30 sørgede H.C. Andersen-skuespiller Torben Iversen for juleunderholdning iført en stærkt rød smoking og en rød paraply. Der blev sunget, og de mange børn blev holdt varme med spørgsmål, der skulle råbes høje svar på.

- Jeg har været med så mange år, at jeg ikke har tal på det, og jeg synes, at det er lige fantastisk hver gang. Det er et kæmpe privilegium at få lov at være sammen med så mange til en begivenhed, der virkelig samler os, sagde Torben Iversen bagefter.

Samtidig begyndte et optog med brandbiler og Odense Skoleorkester i spidsen igennem byen fra den nordlige del af Kongensgade.

Annonce

Juel sørgede for julen

Da optoget var vel fremme på Flakhaven blev byens borgmester med det årstidsrelevante navn, Peter Rahbæk Juel (S), aktiveret og sat op på Beredskab Fyns lift sammen med julemanden.

Mens borgmester og julemand steg til vejrs sang Torben Iversen og folkemængden et vers skrevet til lejligheden på melodien fra "Højt fra træets grønne top" - se teksten i boksen her ved artiklen og prøv at stemme i.

Da liften nåede træets grønne top kunne de to hovedpersoner bruge den specielle stjernekaster, der tændte både pærerne på juletræet, dem omkring rådhusets vinduer og de mange i grenene på pladsens mere permanente træer.

Og på trods af vejr og paraplyer, der forstyrrede udsigten, blev det lille øjeblik igen i år til noget særligt, da der gik et sus gennem den våde forsamling.

Mens borgmester Peter Rahbæk Juel og julemanden steg til vejrs, sang Torben Iversen et vers specielt skrevet til den nuværende borgmester og med folkemængdens deltagelse på den sidste linje. Foto: Michael Bager
Odenses store juletræ på Flakhaven tændes af julemanden, borgmesteren og Beredskab Fyn. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Nyborg

Sommerhilsen fra Kunstværkstedet

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce