Annonce
Faaborg-Midtfyn

VIDEO: Se film om de gamle fynske jernbaner

Ryslinge Station var et af stoppestederne, da der tilbage i en svunden tid kørte direkte tog mellem Nyborg og Ringe. Privatfoto

I dag er der kun Svendborgbanen og den øst-vestgående hovedbane mellem Nyborg og Middelfart tilbage, når der skal tegnes kort over fynske jernbaneskinner i daglig drift.

Engang var der togforbindelse til langt flere fynske byer, og 4. april kan man komme om bord på en rejse tilbage i tiden.

Det sker, når Lokalhistorisk Forening for Gislev, Kværndrup og Ryslinge inviterer til foredrag og filmaften på Den Faberske Samling, Kirkevej 7 i Kværndrup.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Annonce

I 1991 kørte der stadig tog gennem Flemløse

Tilmelding er nødvendig

Arrangementet begynder klokken 19.30, og her vil filmmanden Jimmi Bisgaard, der har filmselskabet "Det Gamle Fyn" i ord og levende billeder sætte fokus på de gamle fynske jernbaner.

Filmaftenen indledes med et oplæg af Jimmi Bisgaard, hvor han fortæller om arbejdet med at skabe sine film om de gamle fynske baner, og om samarbejdet med historikeren og jernbaneeksperten Lars Viinholt Nielsen.

Efter oplægget bliver der vist film om jernbanen Ringe-Nyborg. Da der er begrænset plads i Den Faberske Samling, er det nødvendigt med tilmelding - på telefon 62 27 17 81.

Sidste tog fra Nyborg til Faaborg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce