Annonce
Livsstil

Video og anmeldelse: OnePlus 6T når ikke helt topmodellerne men er værd at anbefale

Never Settle lyder sloganet fra OnePlus, men man må "nøjes" en smule, når man køber deres nyeste topmodel 6T. Men til prisen er det en rigtig god telefon

Mobil: Aldrig nøjes.

Det er oversat sloganet hos den kinesiske smartphoneproducent med det meget lidt kinesiske navn OnePlus. Den 29. oktober kom firmaet med dets nyeste smartphone med navnet OnePlus 6T, som er en opgradering til den anmelderroste OnePlus 6, der kun har et halvt år på bagen.

Spørgsmålet er, om man i en tid med smartphone-priser, der hurtigt ryger i vejret, kan "nøjes" med en OnePlus 6T, som - på trods af en prisstigning i forhold til forgængeren - fortsat er i den billige ende.

Telefonen har ved den danske lancering 6. november en vejledende pris på mellem 4199 og 4799 kroner. Det er godt halvdelen af, hvad flagskibsmodellen fra Apple, iPhone XS, koster. Hvis vi bliver i Android-familien er Samsung Galaxy Note 9 et par tusinde kroner dyrere, mens Huaweis topmodel Mate 20 Pro er godt 3000 kroner dyrere.

OnePlus 6T er efterfølgeren til den anmelderroste OnePlus 6, der kom ud i maj. Pressefoto: OnePlus
Annonce

Farvel til omstridt udgang

På nogle områder må man nøjes med OnePlus 6T. Den kommer kun i to sorte farver, midnight black og mirror black. Den store 6,41 tommers amoled-skærm er heller ikke helt så god som hos topmodellerne fra Apple, Samsung og Huawei. Derudover kan telefonen godt tåle lidt vand, men bør ikke komme med i poolen og kan desuden ikke oplades trådløst.

For mange vil det dog nok være sværest at "nøjes" med kun en USB-C-udgang i bunden af telefonen. På trods af at OnePlus gjorde grin med Apple, da den amerikanske virksomhed fjernede hovedtelefonstikket, har OnePlus nu gjort det samme. Der er dog en adapter til høretelefoner med i kassen - men ingen høretelefoner. Til gengæld er der et cover med til den meget blanke og glatte telefon.

De tre kameraer på henholdsvis 16 megapixel på fronten og 16 og 20 megapixel bagpå kan heller ikke helt hamle op med for eksempel iPhone XS. Kontrasten er ofte for stærk og for mange ting forsvinder i skyggerne, ligesom den optiske stabilisering har store mangler. Til gengæld er der avancerede kamerafunktioner i standardkameraet og en ny nattefunktion. Kameraerne er bestemt ikke dårlige, og for mange vil kvaliteten være rigeligt god.

På bagsiden af OnePlus 6T er to kameraer på 16 og 20 megapixels, mens fingeraftrykscensoren er flyttet fra bagsiden til telefonens skærm. Pressefoto: OnePlus
Annonce

Fingeraftryk på skærmen

På andre områder nøjes man bestemt ikke i OnePlus 6T. Uden høretelefonstikket blev der plads til et større batteri, og telefonen er blandt de hurtigste på markedet.

Og i selfiekameraet, der har plads i en lille dråbeformet "notch" i toppen af skærmen, er der oplåsning af telefonen via ansigtsgenkendelse. Det fungerer rigtig godt og modsat i en iPhone, skal man ikke "swipe" op med fingeren, for at nå ind til ikonerne.

Men OnePlus 6T har også fortsat en fingeraftryksensor, der nu er flyttet fra bagsiden til forsiden, hvor den er en del af skærmen. Det fungerer ikke lige så godt og hurtigt som for eksempel på en iPhone, men det er rart at have to muligheder for at logge ind. Ligesom man også kan bruge kode.

Alt i alt har OnePlus igen lavet en rigtig god telefon, hvor man måske på nogle områder må nøjes sammenlignet med topmodellerne - men samtidig "nøjes" man også med kun at betale godt 4000 kroner for den.

Pris og tilgængelighed: OnePlus 6T kan købes i butikker og online fra 6. november. Pris: 4199-4799 kr.

Se en sammenligning af kameraet i OnePlus 6T med den langt dyrere iPhone XS øverst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Annonce