Annonce
Livsstil

Video og anmeldelse: OnePlus 6T når ikke helt topmodellerne men er værd at anbefale

Never Settle lyder sloganet fra OnePlus, men man må "nøjes" en smule, når man køber deres nyeste topmodel 6T. Men til prisen er det en rigtig god telefon

Mobil: Aldrig nøjes.

Det er oversat sloganet hos den kinesiske smartphoneproducent med det meget lidt kinesiske navn OnePlus. Den 29. oktober kom firmaet med dets nyeste smartphone med navnet OnePlus 6T, som er en opgradering til den anmelderroste OnePlus 6, der kun har et halvt år på bagen.

Spørgsmålet er, om man i en tid med smartphone-priser, der hurtigt ryger i vejret, kan "nøjes" med en OnePlus 6T, som - på trods af en prisstigning i forhold til forgængeren - fortsat er i den billige ende.

Telefonen har ved den danske lancering 6. november en vejledende pris på mellem 4199 og 4799 kroner. Det er godt halvdelen af, hvad flagskibsmodellen fra Apple, iPhone XS, koster. Hvis vi bliver i Android-familien er Samsung Galaxy Note 9 et par tusinde kroner dyrere, mens Huaweis topmodel Mate 20 Pro er godt 3000 kroner dyrere.

Annonce
OnePlus 6T er efterfølgeren til den anmelderroste OnePlus 6, der kom ud i maj. Pressefoto: OnePlus

Farvel til omstridt udgang

På nogle områder må man nøjes med OnePlus 6T. Den kommer kun i to sorte farver, midnight black og mirror black. Den store 6,41 tommers amoled-skærm er heller ikke helt så god som hos topmodellerne fra Apple, Samsung og Huawei. Derudover kan telefonen godt tåle lidt vand, men bør ikke komme med i poolen og kan desuden ikke oplades trådløst.

For mange vil det dog nok være sværest at "nøjes" med kun en USB-C-udgang i bunden af telefonen. På trods af at OnePlus gjorde grin med Apple, da den amerikanske virksomhed fjernede hovedtelefonstikket, har OnePlus nu gjort det samme. Der er dog en adapter til høretelefoner med i kassen - men ingen høretelefoner. Til gengæld er der et cover med til den meget blanke og glatte telefon.

De tre kameraer på henholdsvis 16 megapixel på fronten og 16 og 20 megapixel bagpå kan heller ikke helt hamle op med for eksempel iPhone XS. Kontrasten er ofte for stærk og for mange ting forsvinder i skyggerne, ligesom den optiske stabilisering har store mangler. Til gengæld er der avancerede kamerafunktioner i standardkameraet og en ny nattefunktion. Kameraerne er bestemt ikke dårlige, og for mange vil kvaliteten være rigeligt god.

På bagsiden af OnePlus 6T er to kameraer på 16 og 20 megapixels, mens fingeraftrykscensoren er flyttet fra bagsiden til telefonens skærm. Pressefoto: OnePlus

Fingeraftryk på skærmen

På andre områder nøjes man bestemt ikke i OnePlus 6T. Uden høretelefonstikket blev der plads til et større batteri, og telefonen er blandt de hurtigste på markedet.

Og i selfiekameraet, der har plads i en lille dråbeformet "notch" i toppen af skærmen, er der oplåsning af telefonen via ansigtsgenkendelse. Det fungerer rigtig godt og modsat i en iPhone, skal man ikke "swipe" op med fingeren, for at nå ind til ikonerne.

Men OnePlus 6T har også fortsat en fingeraftryksensor, der nu er flyttet fra bagsiden til forsiden, hvor den er en del af skærmen. Det fungerer ikke lige så godt og hurtigt som for eksempel på en iPhone, men det er rart at have to muligheder for at logge ind. Ligesom man også kan bruge kode.

Alt i alt har OnePlus igen lavet en rigtig god telefon, hvor man måske på nogle områder må nøjes sammenlignet med topmodellerne - men samtidig "nøjes" man også med kun at betale godt 4000 kroner for den.

Pris og tilgængelighed: OnePlus 6T kan købes i butikker og online fra 6. november. Pris: 4199-4799 kr.

Se en sammenligning af kameraet i OnePlus 6T med den langt dyrere iPhone XS øverst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce