Annonce
Digitalt

Video og anmeldelse: Legetøjsdronen er blevet voksen med Tello Iron Man

Det er værd at betale lidt mere for sin legetøjsdrone og få kvalitet som i Tello Iron Man Edition, der imponerer på sin stabilitet i luften og sine funktioner.

De små propeller suser rundt som en blender uden låg og flænser bladene på vores blomstrende orkidé.

Der sluttede legen med min første drone, som jeg fik i "gave" som en del af mit abonnement hos Illustreret Videnskab. Helt umulig at styre bankede den mod vægge, gulv og planter og endte sine dage i en skuffe og senere i genbrug.

Siden har jeg fået dronebevis og en professionel drone i DJI Mavic Pro. Derfor var jeg meget spændt på at prøve den nyeste legetøjsdrone på 87 gram fra samarbejdet mellem DJI og Ryze Tech kaldet Tello Iron Man Edition.

Regler for mikrodroner

Tello Iron Man vejer kun 87 gram og kan ikke flyve over 50 km/t. Derfor kaldes dronen en mikrodrone. Det betyder, at der ikke krav er om dronetegn, ejer-registrering og heller ikke krav om ansvarsforsikring.

Mikro-dronerne er dog stadig underlagt de fleste af de regler, som findes for droneflyvning.

Se reglerne på Droneregler.dk.

En rød og gul drone inspireret af Marvels tegne- og filmserie nok især kendt med Robert Downey Jr. i hovedrollen som Tony Stark.

Mit håb om, at dronen ikke vil gøre min kone sur over ødelagte blomster, visner lidt, da jeg skal pakke dronen ud. Det er lidt en anden oplevelse end min Mavic Pro.

Selve kassen er flot nok med et billede af dronen, men det er tynd pap, og indeni er dronen kun beskyttet af et hylster af lidt tykkere pap. Men til en pris på under 1000 kroner skal man heller ikke forvente for meget.

Og de lidt negative tanker letter lige så hurtigt som dronen.

Står stille i luften

Først skal Tellos dedikerede Iron Man-app kaldet Hero dog hentes til enten en iPhone- eller Android-telefon.

I Iron Man-stil hjælpes jeg nu i gang i app'en af Tony Starks hjælper kaldet Friday, der fortæller om dronen, og hvordan jeg tilslutter den til smartphonen via et indbygget wifi-netværk. Derefter ledes jeg igennem fire træningsmissioner. Endelig kan jeg få dronen i luften!

Og flyve, det kan den lille drone.

Uden besvær løfter den sig over mit stuegulv og står bomstille i luften, som var den styret af gps'er. Det er den dog ikke - modsat min anden drone - men sensorer under bunden sørger for, at den kan holde sin placering. Selv hvis jeg skubber til den i luften, vender den tilbage til sin plads. Meget imponerende sammenlignet med andre legetøjsdroner, jeg har prøvet.

Da jeg flyver den ud på terrassen, har dronen lidt sværere ved at blive stående samme sted, da det blæser. Men den kæmper bravt og klarer sig bedre i vinden, end jeg forventede.

Propellerne er godt beskyttede, og den lille drone er bygget til at lande i hånden. Foto: Silas Bang
Annonce

Udmærket billedkvalitet

Flyvetiden er 13 minutter, men forvent højest omkring 10. Man kan købe et ekstra batteri, men det skal desværre sidde i dronen for at blive ladet op.

Tello Iron Man har to flyvehastigheder, langsom og hurtig, på op til otte meter i sekundet, og kan flyve højst 30 meter over jorden og 100 meter væk.

Foran er et kamera, som kan tage billeder i fem megapixel eller video i HD 720P med indbygget stabilisering. Kvaliteten er ikke fantastisk, men det er stadig rigtig godt for en legetøjsdrone og ikke mindst, at man kan se, hvad dronen optager, mens man styrer den med mobilen.

Jeg kan godt savne, at kameraet også kan pege nedad som på min Mavic Pro, men der skal også være forskel.

Producenten Ryze har også lavet mikrodronen bare kaldet Tello, som kan meget af det samme som Iron Man Edition til godt 150 kroner mindre. Foto: Silas Bang
Annonce

Akrobatik i luften

Det er også imponerende, at dronen har flere automatisk flight-modes, hvor den selv kan flyve baglæns eller cirkle rundt om mig. Den kan desuden både lande i min hånd og blive kastet op i luften, hvorefter den tænder for propellerne og flyver.

Og når jeg virkelig skal imponere, kan dronen slå saltomortaler i luften i otte forskellige retninger. Der kan min DJI Mavic Pro ikke følge med.

De bør dog heller ikke sammenlignes, for samlet set er Tello Iron Man en rigtig sjov begynderdrone til indendørs-flyvning og flyvning i svag vind for især børn og voksne legebørn - som samtidig skåner dine blomster.

Se vores to minutters video-anmeldelse af dronen øverst.

Pris og tilgængelighed: Tello Iron Man er set på tilbud til 799 kr.. Normalpris er 1049 kr. Kan købes både online og i danske butikker.

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Kameraet foran er på fem megapixel og video-kvaliteten er i HD 720P. Det er ret godt for en legetøjsdrone. Foto: Silas Bang
Tello Iron Man Edition er en imponerende lille mikro-drone, der kæmper godt mod blæsten i vores test i Sebberup Skov ved Hedensted. Det koster dog på batteritiden. Foto: Silas Bang

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse højt

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport

Livsnødvendig sejr til HC Odense: - Det er fedt at vinde, og det vil vi gerne prøve igen

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Kerteminde

Alle reolerne er fyldt hos populær genbrugsbutik: Folk står på venteliste for at få lov at sælge deres ting

Annonce