Annonce
forside

VIDEO: Nyt pilotprojekt skal hjælpe handicappede børn ud i foreningsfællesskaber

Byhaveskolen har fået 12.000 i fondsmidler, så deres elever kan få lov til at lave idræt på lige linie med almindelige børn.

Nyt pilotprojekt mellem specialskolen Byhaveskolen og SG-Huset skal hjælpe handicappede børn ud i foreningsfællesskaber. Projektet støttes af Spar Nord Fonden.

Her kan du møde eleverne fra m4-6b lave idræt på skolen. Skoleidrætten skal nu være med til at forberede dem til besøgene i det store gymnastikhus.

Annonce
Annonce

Forælder tog initiativ

Christian Steffensen har en 10-årig søn, der går på Byhaveskolen. Han har et stort netværk indenfor byens idræts-verden og sammen med sin kone, tog han initiativ til projekt ’Jeg går også til sport’.

- Vi oplevede, at der manglede et tilbud i Svendborg Kommune, for denne gruppe af børn. Idræt og sport er en vigtig del af unges opdragelse og trivsel, siger Christian Steffensen og parrets initiativ.

- Det betyder meget for vores ide, at det ikke bliver en yderligere belastning for børnene. At de og os som familier i forvejen har lange og udfordrende dage er ingen hemmelighed. Der er ofte udsolgt, når de kommer hjem fra skole. Så det er vigtigt, at tilbuddet flettes ind i skolens hverdag og fritidstilbud, siger Christian Steffensen.

Det har været vigtigt for ham, at det skulle være et tilbud for alle elever, så forældres ressourcer ikke spillede ind på, om de kunne blive del af et foreningsfællesskab.

Besøgene i SG-Huset forløber derfor således, at klasserne kommer en gang om ugen som del af skoleundervingen.

Derudover bliver de del af det klubtilbud skolen tilbyder eleverne efter skoledagen.

- Vores søn har en storebror, som han spejler sig i. Han dyrker meget sport, så derfor har det også være vigtigt for os, at vores søn fik mulighed for at sige, at han også går til sport, siger Christian Steffensen.

Annonce

Udnyt hinandens tilbud

- Traditionelt set tilbyder foreningslivet idræt efter klokken 16. Det rammer nogle grupper i samfundet, siger udviklingschef i SG-Huset Jacob Kramer og uddyber:

- Ved de, det ikke rammer, kræver det en særlig indsats som i det her tilfælde, siger Jacob Kramer og fortæller, at SG-Huset har et samarbejde med en SFO i byen, der kommer forbi og springer.

- Når forældrene henter børn klokken 16.00, ved de, at de er blevet rørt. Det er en ny måde at tænke idræt på. Vi skal blive bedre til at benytte hinandens tilbud. Lære hvordan skoler og foreningsliv fungerer praktisk og økonomisk og binde de to ting sammen, siger Jacob Kramer

Annonce

Skoleleder er glad

Det glæder skoleleder Lars Hørmann Kolmos, at man frem til sommerferien har mulighed for at prøve projektet af. Han forventer imidlertid, at det bliver et permanent tilbud fra næste skoleår, og at man fra da af selv vil kunne finansiere besøgene.

- Motorisk har vores elever nogle udfordringer sammenlignet med elever på almindelige folkeskoler. Men med fondsmidlerne kan vi tillade os at stille ekstra krav til instruktøren om, at de har et specielt fokus på vores elevers udfordringer, og på hvordan de kan udvikle sig.

Læse mere i dagens avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce