Annonce
forside

VIDEO: Nyt pilotprojekt skal hjælpe handicappede børn ud i foreningsfællesskaber

Byhaveskolen har fået 12.000 i fondsmidler, så deres elever kan få lov til at lave idræt på lige linie med almindelige børn.

Nyt pilotprojekt mellem specialskolen Byhaveskolen og SG-Huset skal hjælpe handicappede børn ud i foreningsfællesskaber. Projektet støttes af Spar Nord Fonden.

Her kan du møde eleverne fra m4-6b lave idræt på skolen. Skoleidrætten skal nu være med til at forberede dem til besøgene i det store gymnastikhus.

Forælder tog initiativ

Christian Steffensen har en 10-årig søn, der går på Byhaveskolen. Han har et stort netværk indenfor byens idræts-verden og sammen med sin kone, tog han initiativ til projekt ’Jeg går også til sport’.

- Vi oplevede, at der manglede et tilbud i Svendborg Kommune, for denne gruppe af børn. Idræt og sport er en vigtig del af unges opdragelse og trivsel, siger Christian Steffensen og parrets initiativ.

- Det betyder meget for vores ide, at det ikke bliver en yderligere belastning for børnene. At de og os som familier i forvejen har lange og udfordrende dage er ingen hemmelighed. Der er ofte udsolgt, når de kommer hjem fra skole. Så det er vigtigt, at tilbuddet flettes ind i skolens hverdag og fritidstilbud, siger Christian Steffensen.

Det har været vigtigt for ham, at det skulle være et tilbud for alle elever, så forældres ressourcer ikke spillede ind på, om de kunne blive del af et foreningsfællesskab.

Besøgene i SG-Huset forløber derfor således, at klasserne kommer en gang om ugen som del af skoleundervingen.

Derudover bliver de del af det klubtilbud skolen tilbyder eleverne efter skoledagen.

- Vores søn har en storebror, som han spejler sig i. Han dyrker meget sport, så derfor har det også være vigtigt for os, at vores søn fik mulighed for at sige, at han også går til sport, siger Christian Steffensen.

Annonce

Udnyt hinandens tilbud

- Traditionelt set tilbyder foreningslivet idræt efter klokken 16. Det rammer nogle grupper i samfundet, siger udviklingschef i SG-Huset Jacob Kramer og uddyber:

- Ved de, det ikke rammer, kræver det en særlig indsats som i det her tilfælde, siger Jacob Kramer og fortæller, at SG-Huset har et samarbejde med en SFO i byen, der kommer forbi og springer.

- Når forældrene henter børn klokken 16.00, ved de, at de er blevet rørt. Det er en ny måde at tænke idræt på. Vi skal blive bedre til at benytte hinandens tilbud. Lære hvordan skoler og foreningsliv fungerer praktisk og økonomisk og binde de to ting sammen, siger Jacob Kramer

Skoleleder er glad

Det glæder skoleleder Lars Hørmann Kolmos, at man frem til sommerferien har mulighed for at prøve projektet af. Han forventer imidlertid, at det bliver et permanent tilbud fra næste skoleår, og at man fra da af selv vil kunne finansiere besøgene.

- Motorisk har vores elever nogle udfordringer sammenlignet med elever på almindelige folkeskoler. Men med fondsmidlerne kan vi tillade os at stille ekstra krav til instruktøren om, at de har et specielt fokus på vores elevers udfordringer, og på hvordan de kan udvikle sig.

Læse mere i dagens avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce