Annonce
Faaborg-Midtfyn

Video med firkantet udfordring: Amerikanske sommergæster bag international rubiks-turnering i Faaborg

13-årige Cosmo Courtois fra Texas har arrangeret et såkaldt speedcubing-arrangement i Forum Faaborg 27. juli, hvor store, små og skæve rubiks terninger løses så hurtigt, man kan. Alle er velkomne - også, hvis du ikke er Einstein.

Faaborg: Cosmo Courtois og forældrene Philip og Amity Courtois flytter hvert år fra USA og ned i den hyggelige bolig på Nygade i Faaborg. Her nyder de den danske sommer langt væk fra de 950.000 mennesker, der bor i Austin i sydstaten Texas. Men sommeren skal ikke kun bruges til at spise is og gå ture langs havnepromenaden.

I stedet har Cosmo Courtois, med en smule hjælp fra far Philip, arrangeret en sammenkomst for alle rubiks-terning-interesserede fra nær og fjern, som har lyst til at skære tid af rekorden. For selvom mange måske er lykkelige, hvis de overhovedet får samlet en rubiks terning, så handler det for Cosmo og resten af turneringsdeltagerne om, hvor få sekunder, man kan gøre det på. Deraf navnet speedcubing.

- Det er aldrig det samme, og man kan altid forbedre sig. Terningen er aldrig blandet på samme måde, og løsningen er aldrig den samme. Det gør, at det altid er interessant, og man kan altid løse den hurtigere, siger Cosmo Courtois.

Annonce

Og det er ikke bare en hyggelig sommerhobby, som cube-entustiasterne skal samles til, men derimod en officiel turnering godkendt af den internationale organisation WCA (World Cube Association) og arrangeret af Cosmo og Philip Courtois i samarbejde med Dansk Speedcubing Forening samt selvfølgelig Forum Faaborg.

Der vil blive konkurreret i den klassiske 3x3x3-terning, som de fleste kender, men der vil også være mulighed for at sætte ny personlig rekord i 4x4x4, skewb, pyraminx og enhåndet 3x3x3. Du kan læse mere om reglerne, disciplinerne og eventet på hjemmesiden https://www.worldcubeassociation.org/competitions/FaaborgOpen2019#general-info. Her kan du også se, hvordan du tilmelder dig, hvis du har mod på at udfordre Cosmo Courtois og de andre cirka 15-20 tilmeldte.

Du skal ikke være bange for, at du ikke lige løser din rubiks terning på rekordtid. Som Philip, Cosmos far, forklarer, så konkurrerer man i speedcubing i høj grad med sig selv.

- Det er det, jeg kan lide ved denne her sport. Det handler om at slå din egen bedste tid. Ikke om at slå de andre fremmødte. Vi ser endda, at folk hepper på hinanden ved turneringerne, siger han.

Amerikanere i Faaborg

Philip og Amity Courtois har blandt andet boet i både Singapore, Danmark og USA. De har begge deres egne virksomheder, og Philip Courtois hjælper firmaer som Universal Robots i Odense med at sælge robotter i USA, mens Amity Courtois har sin egen ejendomsmæglervirksomhed.

Parret har overvejet at flytte til Faaborg i lang tid, men de er ikke sikre på, at de er helt klar til at forlade begivenhedsrige Austin.

- Vi har snakket om det længe, men jeg er ikke helt sikker på, at jeg er klar til at tage den så meget med ro, siger Amity Courtois.

Parret skal i år bruge seks uger af sommeren i Nygade-boligen, men har tidligere brugt otte uger i Faaborg sommeren over. Så om der snart flytter en amerikansk familie til Faaborg vil tiden vise.

Faaborg Open i speedcubing finder sted i Forum Faaborg 27. juli fra klokken 10.

Cosmo stiller op i alle 7 descipliner ved Faaborg Open. Nogen af de helt tunge spillere i Danmark kommer også forbi. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce