Annonce
Faaborg-Midtfyn

Video med firkantet udfordring: Amerikanske sommergæster bag international rubiks-turnering i Faaborg

13-årige Cosmo Courtois fra Texas har arrangeret et såkaldt speedcubing-arrangement i Forum Faaborg 27. juli, hvor store, små og skæve rubiks terninger løses så hurtigt, man kan. Alle er velkomne - også, hvis du ikke er Einstein.

Faaborg: Cosmo Courtois og forældrene Philip og Amity Courtois flytter hvert år fra USA og ned i den hyggelige bolig på Nygade i Faaborg. Her nyder de den danske sommer langt væk fra de 950.000 mennesker, der bor i Austin i sydstaten Texas. Men sommeren skal ikke kun bruges til at spise is og gå ture langs havnepromenaden.

I stedet har Cosmo Courtois, med en smule hjælp fra far Philip, arrangeret en sammenkomst for alle rubiks-terning-interesserede fra nær og fjern, som har lyst til at skære tid af rekorden. For selvom mange måske er lykkelige, hvis de overhovedet får samlet en rubiks terning, så handler det for Cosmo og resten af turneringsdeltagerne om, hvor få sekunder, man kan gøre det på. Deraf navnet speedcubing.

- Det er aldrig det samme, og man kan altid forbedre sig. Terningen er aldrig blandet på samme måde, og løsningen er aldrig den samme. Det gør, at det altid er interessant, og man kan altid løse den hurtigere, siger Cosmo Courtois.

Annonce

Og det er ikke bare en hyggelig sommerhobby, som cube-entustiasterne skal samles til, men derimod en officiel turnering godkendt af den internationale organisation WCA (World Cube Association) og arrangeret af Cosmo og Philip Courtois i samarbejde med Dansk Speedcubing Forening samt selvfølgelig Forum Faaborg.

Der vil blive konkurreret i den klassiske 3x3x3-terning, som de fleste kender, men der vil også være mulighed for at sætte ny personlig rekord i 4x4x4, skewb, pyraminx og enhåndet 3x3x3. Du kan læse mere om reglerne, disciplinerne og eventet på hjemmesiden https://www.worldcubeassociation.org/competitions/FaaborgOpen2019#general-info. Her kan du også se, hvordan du tilmelder dig, hvis du har mod på at udfordre Cosmo Courtois og de andre cirka 15-20 tilmeldte.

Du skal ikke være bange for, at du ikke lige løser din rubiks terning på rekordtid. Som Philip, Cosmos far, forklarer, så konkurrerer man i speedcubing i høj grad med sig selv.

- Det er det, jeg kan lide ved denne her sport. Det handler om at slå din egen bedste tid. Ikke om at slå de andre fremmødte. Vi ser endda, at folk hepper på hinanden ved turneringerne, siger han.

Amerikanere i Faaborg

Philip og Amity Courtois har blandt andet boet i både Singapore, Danmark og USA. De har begge deres egne virksomheder, og Philip Courtois hjælper firmaer som Universal Robots i Odense med at sælge robotter i USA, mens Amity Courtois har sin egen ejendomsmæglervirksomhed.

Parret har overvejet at flytte til Faaborg i lang tid, men de er ikke sikre på, at de er helt klar til at forlade begivenhedsrige Austin.

- Vi har snakket om det længe, men jeg er ikke helt sikker på, at jeg er klar til at tage den så meget med ro, siger Amity Courtois.

Parret skal i år bruge seks uger af sommeren i Nygade-boligen, men har tidligere brugt otte uger i Faaborg sommeren over. Så om der snart flytter en amerikansk familie til Faaborg vil tiden vise.

Faaborg Open i speedcubing finder sted i Forum Faaborg 27. juli fra klokken 10.

Cosmo stiller op i alle 7 descipliner ved Faaborg Open. Nogen af de helt tunge spillere i Danmark kommer også forbi. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce