Annonce
Udland

Video chokerer i Tyskland: Syge dyr bliver slæbt i wire

Den kvæstede ko bliver ved hjælp af et elektrisk spil trukket op i anhængeren. Foto: Soko-Tierschutz.
Myndighederne i Slesvig-Holsten har forgæves forsøgt at forhindre eksport af kvæg til naboerne fra delstaten Niedersachsen på grund af mistanke om dyrplageri. Afslørende video synes at underbygge de slesvig-holstenske formodninger.
Annonce

RENDSBURG: Myndighederne i Slesvig-Holsten har i flere omgange, men forgæves forsøgt at bremse eksport af kvæg fra Tysklands nordligste delstat til naboerne i Niedersachsen. Rendsburg-Eckernförde Amt har tidligere nedlagt veto mod at sende kvæg mod syd. Det skete efter meldinger om, at dyrene herfra under kummerlige transportforhold blev sendt videre til slagtning i lande uden for EU. Også slagtningerne på ankomststedet skulle finde sted på en stærk kritisabel måde.

Forvaltningsretten i Slesvig afgjorde imidlertid i begyndelse af april, at Rendsburg-Eckernförde ikke kunne handle på vegne af veterinærmyndighederne i andre delstater. Dyrevelfærd i Niedersachsen er udelukkende de lokale myndigheders ansvar.

En ny video fra foreningen Soko-Tierschutz tyder imidlertid på, at forholdene syd for Elben er helt uacceptable. Ifølge foreningen stammer optagelserne fra bondegårde i Niedersachsen, samt fra et slagteri ved Stade, der ligger blot få kilometer syd for Slesvig-Holsten.

Handlemåden ligner ren rutine og foregår altid på samme måde.

Friedrich Mülln, Soko-Tierschutz

Annonce

Blødende ko

På videoen ser man dyr blive mishandlet. Blandt andet bliver en blødende ko trukket op i en anhænger ved hjælp af et elektrisk spil, fordi dyret ikke er i stand til selv at holde sig på benene.

- Handlemåden ligner ren rutine og foregår altid på samme måde, siger Soko-Tierschutz’ formand Friedrich Mülln til radio- og tv-stationen Bayrischer Rundfunk, der har researchet sagen på vegne af tv-magasinet Plusminus, der på ARD bliver sendt på TV i hele Tyskland.

Soko-Tierschutz har efterfølgende politianmeldt 20 landmænd, samt slagteriet og veterinærmyndighederne i Stade. Endnu har myndighederne ikke haft tid til at efterprøve billedmaterialet. Slagtningerne i Stade er dog blevet stoppet. Det skriver mediehuset SHZ.

Den nye, chokerende video har vakt voldsom opsigt syd for grænsen. Talrige medier har uden held forsøgt at komme i kontakt med de ansvarlige på slagteriet.

Sagen er den anden i løbet af kort tid. I efteråret sidste år blev et slagteri i Niedersachen således lukket, efter dyreaktivister dokumenterede, hvordan mindst 160 stykker kvæg blev trukket afsted i en wire, fordi dyrene ikke selv kunne gå. I den forbindelse har politiet startet en efterforskning mod slagteriets ledelse og to dyrlæger.

Soko-Tierschutz

Soko-Tierschutz er en privat forening, der af den tyske stat er anerkendt som almennyttig. Foreningen blev stiftet i 2013 og arbejder efter eget udsagn for dyrs rettigheder samt beskyttelse af miljøet og forbrugerne.

Soko-Tierschutz er udelukkende finansieret af donationer samt medlemskontingenter.

Formanden Friedrich Mülln er tidligere blevet kritiseret for at anstifte andre til at gennemføre hemmelige optagelser af lyd og video.

Journalistik uden grænser

Artiklen er blevet til takket være et samarbejde på tværs af grænsen. JydskeVestkysten deltager i et redaktionelt fællesskab, der også omfatter det tyske mediehus SHZ og Flensborg Avis.

Annonce

Advarsel: Voldsomme billeder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce