Annonce
Odense Håndbold

Video afgør første semifinale i sidste sekund og så bryder jublen ud i Odense

Forløsning. Odense Håndbold sikrede sejren mod Esbjerg i stort drama. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det bliver ikke tættere, end det var i Sydbank Arena tirsdag aften, da Odense og Esbjerg tørnede sammen i den første DM-semifinale. Esbjergs udligning kom et millisekund for sent, og så kunne Odense-spillerne juble.

HÅNDBOLD: Det var den første semifinale i to år, da Odense Håndbold tog imod Team Esbjerg i Sydbank Arena tirsdag aften - sidste sæson blev afblæst af coronakrisen.

Og det blev en intens og tæt affære, der først fandt en vinder efter slutfløjt, da dommerparret Martin Gjeding og Per Olesen skulle tjekke, om Esbjergs Annette Jensens udligning var faldet før slutfløjt.

Det var den ikke, lød dommen, og så stormede Odense-bænken ind på banen og omfavnede holdkammeraterne i ellevild jubel. 27-26 til Odense.

Annonce

Dermed sikrer fynboerne sig matchbolden før returopgøret i Esbjerg lørdag, hvor det altså kan blive afgjort, hvem af de to hold, der booker billet til finalerne senere i maj.

40 minutter inde i kampen fik Esbjerg desuden et chok af de store, da Estavana Polman røg på gulvet i tydelige smerter og måtte bæres fra banen og ud i omklædningsrummet. Den hollandske verdensstjerne var ellers netop kommet tilbage fra en slem korsbåndsskade og efterfølgende coronapause.

Godt spillende Groot

Inden da var det en første halvleg præget af mange tekniske fejl fra begge hold.

Esbjerg, der var uden assistmageren Sonja Frey, kom bedst fra start, men hjemmeholdet kom hurtigt tilbage, og så fulgtes de to hold ad til stillingen 5-5.

Her begyndte Odense at trække fra med to kontrascoringer af Freja Cohrt - den sidste skruet mellem benene på Esbjergs målvogter.

Nycke Groot går snart på pension, men det var ikke til at se, da hollænderen spillede en god kamp. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

I samme ombæring kom Mie Højlund på banen for første gang efter 12 minutters spil. Månedens spiller bidrog med det samme og scorede på to flotte gennembrud i første halvleg. Den anden scoring inkluderede et 360-graders spin, før Højlund bankede den i nettet til pauseføring 14-12.

Det var dog særligt den snart håndbold-pensionerede Nycke Groot, der viste godt spil. Hollænderen endte første halvleg med tre scoringer på lige så mange forsøg samt tre assists.

Annonce

Smider føring

Fra da af haltede gæsterne fra Esbjerg to-tre mål efter. Althea Reinhardt blev skiftet ind fra anden halvlegs start og diskede med det samme op med en kontraredning - og så endnu en redning kort efter.

Odenses forsvarsgeneral Kamilla Larsen fik en Estavana Polman hammer i hovedet, men Sara Hald, der kom ind i stedet i nogle minutter, kvitterede med to hurtige scoringer, og så stod der 20-17.

I minutterne efter lavede hjemmeholdet flere fejl, og det udnyttede Esbjerg til at hente ind og siden udligne ved Mette Tranborg til 24-24. Esbjerg havde skudt hul på Reinhardt.

Kamilla Larsen i forsvaret mod Esbjergs Annette Jensen, der fik underkendt sin sidste scoring, da den faldt efter slutfløjt. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Fem minutter før tid strøg Odense-direktør Lars Peter Hermansen op af stolen, og selvom han undervejs i kampen råbte højt af dommerparret, var det ikke dem, der fik ham på farten. Det var derimod en flok unge drenge, der smugkiggede ind i hallen.

Et minut før tid fik Ayaka Ikehara, der ellers havde misset på blandt andet et dårligt udført lob, endelig bolden i kassen fra højrefløjen til 27-26.

Esbjergs Nerea Pena brændte den efterfølgende chance, og så måtte Esbjerg op i et ultra offensivt forsvar.

Efter en Odense-timeout missede Mie Højlund med seks sekunder tilbage, og så tog gæsterne timeout. Annette Jensens underhånd nåede dog ikke i mål før slutfløjt, og derfor var det altså Odense, der tog første skalp.

Kampen kort

Ligaen, første semifinale

Odense Håndbold - Team Esbjerg 27-26 (14-12)

Kampens gang: 0-2, 4-5, 7-5, 10-8, 12-11, (14-12), 17-14, 20-17, 22-19, 24-24, 26-25, 27-26

Bedste spiller:
Odense Håndbold: Lois Abbingh
Team Esbjerg: Nerea Pena

Udvisninger:
Odense Håndbold: 2
Team Esbjerg: 3

Dommere: Morten Gjeding og Per Olesen

Tilskuere: Ingen

Odense Håndbolds næste kamp: Lørdag den 15. maj klokken 16.00 ude mod Esbjerg i anden semifinale.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce