Annonce
Faaborg-Midtfyn

Viden kan fås gennem biblioteket – også selv om det er lukket

Biblioteket har masser af digitale tilbud, du kan benytte hjemme fra sofaen. Illustration: Screendump
Mens vores arbejdspladser, skoler og offentlige institutioner lukker ned, skal vi alle sammen finde frem til en ny hverdag inden for hjemmets fire vægge. Nogle af os sammen med børn, der skal undervises, krammes og aktiveres. Vi har også været nødsaget til at lukke Faaborg-Midtfyns fire fysiske biblioteker ned, men heldigvis har vi stadig et væld af digitale muligheder, som du kan gøre brug af. De fleste af dem endda 24-7.

Nyheder fra hele verden

Lige nu optager verdenssituationen os alle sammen, så hvis du vil have et bredere udsyn end de danske medier, du plejer at læse, kan du helt gratis følge alle landes nyhedsflow fra de seneste 90 dage.

I Pressreader kan du nemlig læse aviser fra hele verden, nærmest før aviserne er blevet trykt. Du kan dermed se, hvordan de forskellige lande hver især har håndteret Covid-19 ved at læse artikler fra fx Sverige eller England.

Se mere om Pressreader, og om hvordan du får adgang til en hel verdens aviser på fmbib.dk.

Annonce

De glittede magasiner

Hvis du derimod har brug for et break fra virkeligheden, er der også masser af glittede magasiner inden for bl.a. mode, tech, hobby og kunst.

Hop ombord i RBDigital hvis du fx trænger til at få jord under neglene og finde inspiration til forårets mange opgaver i haven. Du finder nemlig bl.a. magasinet Alt om haven herinde. Vil du hellere bruge noget af tiden hjemme på at afprøve nye tekniker eller ingredienser i køkkenet, så er RBDigital også stedet for dig – du finder opskrifter, viden og inspiration i fx Spis bedre og glutenfrie opskrifter.

Du finder oplysninger om, hvilke magasiner du har adgang til, og om hvordan du kommer godt i gang på fmbib.dk.

Lyt dig klog

På bibliotekets hjemmeside og på eReolen har du mulighed for at lytte til viden og litteratur.

Du har mulighed for at tage en god bog i ørerne og med ud i haven eller på en gåtur i skoven. På eReolen, eReolenGo eReolenGlobal finder du et helt univers af viden og underholdning, du kan dykke ned i. Her er e-bøger og lydbøger til både små og store, der er fagbøger, og der er litteratur.

Kort sagt, du har adgang til et stort bibliotek – bare digitalt. Det eneste, der kræves af dig, er en internetadgang, og at du er låner på biblioteket. På fmbib.dk kan du læse meget mere om de forskellige digitale tjenester.

Spørg dig klog

Men hvordan finder du rundt i alle de digitale muligheder? Hvordan virker de? Og hvad med opgaver til grundskolen og videregående uddannelser? Heldigvis er der hver dag hjælp at hente. Hvis du endnu ikke har mødt Biblioteksvagten, så er tiden inde. Biblioteksvagten er de danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste. Du kan her få svar på faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi, henvisninger til bøger, artikler, webressourcer, m.m.

Biblioteksvagten er et samarbejde mellem 54 folkebiblioteker og 20 forskningsbiblioteker i Danmark. Der er 254 biblioteksvagter landet over, som hver eneste dag sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Se mere på biblioteksvagten.dk.

Vi er her stadig

Du kan også stadig skrive til os på bibliotekets mail bibliotek@fmk.dk eller på Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes Facebook-side. Her sidder vi også klar til at svare på spørgsmål. Alle henvendelser vil blive besvaret.

Pas godt på hinanden derude. Og husk at bruge det digitale bibliotek – der er altid åbent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce