Annonce
Danmark

Vid, hvad du vil med din forretning

27-årige iværksættere på vej frem med smart og simpel holder til drikkedunke.

Niclas Møller fra Horsens har opfundet en magnetisk holder til drikkedunke, som man bl.a. bruger i fitnesscentre. Et simpelt produkt med stor anvendelighed i hverdagen. Foto: Morten Pape

Hang Products er stiftet og ejet af Niclas Møller og Nicolas Skovby - begge 27 år og fra Horsens - i marts 2015. Siden er det gået én vej: frem.

De opfandt produktet Hang, som er en justerbar gummibelagt velcrorem med integreret magnet, som kan monteres rundt om en drikkedunk. Dermed kan den sættes fast på de fleste maskiner i fitnesscentret. Ofte er det et problem, hvor man skal sætte drikkedunken fra sig, nogle har svært ved at bukke sig efter den - f.eks. gravide eller folk der genoptræner - og så ser det bare rodet ud med dunke alle vegne.

De har pt. 24 forhandlere i Danmark og aftaler med forhandlere i England, Irland, Australien og Tyskland. Alt sammen som business to business.

Adm. direktør i Hang Products, Niclas Møller, giver her med udgangspunkt i sine egne erfaringer fem gode råd til andre, der vil forsøge sig som iværksætter:

1

Find ud af med sig selv, hvor dedikeret du vil være til dit foretagende. Lav evt. en plan, så du er bevidst om, hvad du går ind til. Der er mange ting, som kan komme bag på én undervejs. Det oplevede jeg selv, og det fylder meget i hverdagen, når man er sin egen chef. Og så er det tilladt at fejle. Faktisk skal fejl blot være en motivationskilde, som man kan lære af og dermed forbedre sig.

2

Brug dit netværk digitalt og fysisk. Har man ikke ét i forvejen, er der masser af muligheder på nettet. Jeg har selv brugt Facebook-siden "Iværksætter Netværk", da jeg skulle finde en designer til vores hjemmeside. Her er næsten 37.000 medlemmer med ekspertise inden for alt. Det kan også være feedback på et logo eller et slogan.

3

Læs og bliv klogere. Gerne hver dag, hvis overskuddet er til det. Al viden kan søges frem, hvis man leder de rigtige steder. Det lyder banalt, men jeg har lært, at kombinationen af intuition og viden er vigtig i mange sammenhænge, når man skal træffe de rigtige beslutninger.

4

Lær at begå dig socialt i det miljø, du vil lave forretning i. Vil du handle med kineserne, er det godt at vide, at de ofte kommer til et møde for at få noget konkret med derfra. Jeg tog selv til Kina og besøgte en potentiel leverandør, hvor jeg lærte meget om, hvordan man samarbejder med kineserne. Og så kunne jeg med glæde konstatere, at min frygt for at se børnearbejdere eller dårlige arbejdsvilkår på fabrikken blev manet til jorden. Det føltes godt.

5

Mediter og lær mindfulness, så du kan slappe af efter en stressende dag med mange møder. Jeg er selv typen, der konstant kører i det høje gear, når jeg er på arbejde.

Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce