Annonce
Odense

Vicepolitikommissær om Skt. Klemens uroligheder: - Vi er dybt afhængige af borgerne

"Utryghed har en rigtig høj prioritet hos os, og det her er noget, vi skal have stoppet", siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen om urolighederne i Skt. Klemens. Arkivfoto: Michael Bager
Richardt Jakobsen er vicepolitikommissær og leder af Efterforskningsstaben ved Fyns Politi. Han har stor ros til Skt. Klemens borgere, men understreger samtidig, at det er essentielt, at de fortsat anmelder det, hver gang de oplever noget, der er utrygt.
Annonce

Richardt Jakobsen, borgere i Skt. Klemens oplever, at deres nabolag chikaneres. Er det et problem, I er opmærksomme på inde ved Fyns Politi?

- Det er det. Jeg kan bekræfte, at vi har fået en del henvendelser fra borgere i området vedrørende utryghedsskabende opførsel fra de her unge mennesker. Det handler om alt fra kanonslag, hærværk, hensynsløs kørsel og generelt utryghedsskabende opførsel.

Hvad gør I ved problemet?

- Det er rigtig ærgerligt, hvis borgerne føler, vi ikke har gjort noget. For vi har faktisk sendt patruljer ud næsten hver gang, vi har fået en anmeldelse. Det er selvfølgelig langt fra alle gange, vores patruljer har truffet de unge, som laver balladen.

Er det noget, I prioriterer? Jeg tænker, at der sikkert foregår værre ting rundt omkring, som I skal tage jer af, men omvendt er det jo en ekstremt stor gene for beboerne, at de ikke tør lade deres børn gå alene hjem og den slags ting.

- Utryghed har en rigtig høj prioritet hos os, og det her er noget, vi skal have stoppet. Det er klart, at vi også har en prioritering i vores opgaveportefølje. Opgaver, der indebærer noget livstruende, får alt andet lige førsteprioritet, men det her har også en rigtig høj prioritet. Og vi laver faktisk en målrettet indsats i området, både med det normale hverdagsberedskab og færdselspolitiet.

Hvad indebærer den indsats?

- Det indebærer, at vi er mere synlige, og vi har måske også køretøjer, som er knap så synlige, som kører i de tidsrum, der er relevante.

Nogle af beboerne har taget billeder af personer og de pågældende bilers nummerplader. Hvorfor kan man ikke bruge det?

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget dokumentation. Det er rigtig godt, at vi får beskrivelser og registreringsnumre, for det giver os noget at arbejde med. Det er rigtig vigtigt for os, at de bliver ved med at anmelde det, for det giver os en idé om, hvor vi skal sætte ind. Jeg synes, borgerne gør alt det rigtige, og jeg kan kun beklage, hvis borgerne ikke føler, vi har gjort noget, for det har vi faktisk, og nu gør vi så endnu mere.

Hvordan bruger I den dokumentation, I får fra borgere?

- Et registreringsnummer tjekker vi jo selvfølgelig. Hvis vi så kan se, at det er en sort Mercedes, holder vi jo øje med, om vi ser sådan en i området, og hvis vi gør, er det nok en bil, man så vælger at stoppe. Men vi kan som sådan ikke bruge det til andet end, at vi kan se, den bil har været i området på tidspunktet. Derfra kan man ikke bare udlede, at den pågældende er skyldig i en overtrædelse.

Hvad er det, der skal til for, at man kan få fat i de her unge mænd?

- Typisk er det, at vi skal se dem i nuet, hvor de laver overtrædelsen for at kunne sigte dem. Ellers skal vi have en rigtig god vidneforklaring. Når vi træffer de unge derude, indgår vi typisk i en dialog og får en snak om, hvad der er rigtigt og forkert. Det er også en del af det. Der vil altid være nogen, der ikke forstår det budskab, og det er dem, vi skal ud at give en bøde for en overtrædelse, de gør.

Hvordan kommer man det til livs?

- Borgerne er et af vores vigtigste ressourcer - de er vores ører og øjne i samfundet. Vi kan ikke være alle steder døgnets 24 timer året rundt. Vi er dybt afhængegige af, at de melder ind til os, hvis de ser noget, der gør dem utrygge. Det vil jeg også rose dem for. Det reagerer vi på, og nu reagerer vi så endnu mere på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce