Annonce
Assens

Vicedirektør roser småbørnsforældre: - Tak for hjælpen

Esben Krægpøth er vicedirektør for Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

- Tak for hjælpen.

Så simpelt lyder budskabet fra Esben Krægpøth, vicedirektør for Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune, til småbørnsforældre i Assens Kommune.

En optælling viser nemlig, at færre børn end normalt har været i kommunal børnehave, vuggestue og dagpleje i den forløbne uge, fortæller han.

I børnehaven har der været 35 procent færre børn, i vuggestuen er tallet 15 procent og i dagplejen er det fem procent.

Det tyder på, at mange forældre har hørt sundhedsmyndighedernes og Assens Kommunes opfordring til at holde småbørn hjemme fra daginstitution, hvis de har mulighed for det, for at mindske smitterisiko og give det pædagogiske personale mere spillerum

Annonce

Alle kan følge med

Assens Kommune har på grund af den nye muterede og mere smitsomme coronavirus, der er fundet i Danmark, genindført flere restriktioner fra foråret. For eksempel opfordres forældre til at aflevere deres børn udenfor, og børnene bliver opdelt i mindre grupper i løbet af dagen. Som noget nyt kræver Assens Kommune desuden, at forældre bærer mundbind, hvis de skal indenfor i deres børns dagtilbud.


i er ikke nået dertil endnu. Så store er forskellene ikke. Men kan forældrene holde børnene hjemme, måske en uge eller hele dage, eller måske bare hente børnene et par timer tidligere, hjælper det vores personale.

Esben Krægpøth, vicedirektør i Assens Kommune


Det er forskelligt fra institution til institution, hvor mange børn, der bliver holdt hjemme, og der er foreløbig ingen institutioner, der ikke kan følge med, understreger vicedirektøren.

- Vi er ikke nået dertil endnu. Så store er forskellene ikke. Men kan forældrene holde børnene hjemme, måske en uge eller hele dage, eller måske bare hente børnene et par timer tidligere, hjælper det vores personale, siger Esben Kræpøth.

Han understreger, at institutionerne fortsat er åbne for alle, der har behov for pasning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce