Annonce
Assens

Viceborgmester træder ud af byrådet: - Det var en svær beslutning

Viceborgmester Ena Nørgaard træder ud af byrådet i Assens med virkning fra 1. april. Hun har siddet i byrådet siden 2014. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Ena Nørgaard forlader sin plads i byrådet i Assens på grund af sygdom. Hendes afløser er 24-årige Søren Thomsen, der bliver ny viceborgmester.
Annonce

Assens: Assens Kommunes konservative viceborgmester Ena Kidholm Nørgaard forlader byrådet i Assens 1. april.

Ena Nørgaard har i flere år haft sklerose, og sygdommen er den væsentligste årsag til, at hun nu har valgt at droppe sit politiske arbejde i byrådet.

- Jeg er kommet til den erkendelse, at det er tiden, at jeg trækker mig fra byrådsarbejdet. Jeg bliver hurtigt træt, og de seneste måneder har det knebet med kræfterne og til at nå til møder og andre arrangementer om aftenen. Det er hverken tilfredsstillende for mig selv, mine vælgere eller min vælgerforening, siger Ena Nørgaard, der ved siden af sit politiske arbejde er ansat 12 timer om ugen som kundetræner for virksomheden Canon.

Ena Nørgaard fortæller, at hun tog beslutning om at forlade byrådet for et par måneder siden, og at hun derefter meddelte det til sin vælgerforening.

- Vi beklager Enas beslutning om at træde ud af byrådet, som hun har været en del af i seks år. Men vi respekterer hendes beslutning og takker hende for et godt samarbejde, siger Vagn Top, der er formand for Assens Konservative Vælgerforening.

Ena Nørgaard blev valgt ind i byrådet i Assens første gang ved kommunalvalget i november 2013, hvor hun opnåede 256 personlige stemmer. Ved kommunalvalget fire år senere gik hun en enkelt personlig stemme tilbage på trods af partiets fremgang.

Hun har tidligere siddet som formand for Kultur- og Fritidsudvalget, og ved konstitueringen efter valget i 2017 blev hun viceborgmester og fik plads i Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur.

Jeg er kommet til den erkendelse, at det er tiden, at jeg trækker mig fra byrådsarbejdet. Jeg bliver hurtigt træt, og de seneste måneder har det knebet med kræfterne.

Ena Nørgaard, viceborgmester

Annonce

Ung afløser er klar

Ena Nørgaards afløser - og ny viceborgmester frem til 31. december 2021 - bliver 24-årige Søren Thomsen.

Han stammer fra Haarby og har boet sammen med sin kæreste i Odense. Men nu har parret opsagt deres lejlighed, og Søren Thomsen flytter til Brylle, så han kan træde lovligt ind i byrådet.

- Min kæreste læser til journalist og skal efter sommer i praktik i København, og jeg har lige søgt ind på Politiskolen, siger Søren Thomsen, der senest har tjent til dagen og vejen som taxachauffør for en vognmand i Ebberup.

Søren Thomsen glæder sig til at tage fat på byrådsarbejdet - og ikke mindst arbejdet i Beskæftigelse- Erhverv- og Kulturudvalget.

- Det er et udvalg, som passer fint til mig. Det er jo et udvalg, hvor man har mulighed for at skaffe flere indtægter til kommunen ved blandt andet at få flere erhvervsvirksomheder til kommunen og til at satse endnu mere på turisme, siger Søren Thomsen, der fredag rejser til USA for at besøge en kammerat.

Assens Byråd ventes at godkende skiftet på sit kommende møde.

Søren Thomsen, 24 år og vokset op i Haarby, bliver ny viceborgmester. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Viceborgmester Ena Nørgaard, Assens, træder ud af politik. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Viceborgmester Ena Nørgaard, Assens, træder ud af politik. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Viceborgmester Ena Nørgaard, Assens, træder ud af politik.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce