Annonce
Assens

Viceborgmester er ude med hatten i hånden: - Det er enormt grænseoverskridende for mig

Søren Thomsen, K, er 1. viceborgmester i Assens Kommune og lærerstuderende. Og så er han på jagt efter sponsorer til valgkampen 2021. Privatfoto
Søren Thomsen har allerede fået flere bidrag ind, efter han via sociale medier efterlyste folk, der kunne sponsorere partiets valgkamp.

Assens: - Det er enormt grænseoverskridende for mig at skulle lave det her opslag.

Sådan indleder viceborgmester Søren Thomsen, Konservatives spidskandidat, et opslag på Facebook den anden dag.

Han er nemlig gået på pengejagt, for det koster mange mønter at føre valgkamp til kommunalvalget 2021.

Annonce

Ifølge Søren Thomsen er den helt store udgiftspost valgplakater, inklusiv strips, der ifølge ham koster omkring 20 kroner stykker. Og hvis man gerne vil være synlig i hele kommunen, så kræver det en ordentlig stak.

Viceborgmesteren, der i øvrigt er lærerstuderende til dagligt, forventer, at hans personlige valgkamp løber op i 20.000-30.000 kroner.

- Man føler, at man står lidt med hatten i hånden og tigger om penge. Det koster nogle penge at være synlig, så man kan komme ud med de budskaber, man har, siger Søren Thomsen, der anslår, at han selv kommer til at lægge en stor håndfuld tusindekronesedler.

Han tilføjer, at for eksempel facebookopslag koster penge, hvis de skal ramme bestemte målgrupper.

Ingen vej uden

Så der er ingen vej udenom end at forsøge at skrabe nogle penge sammen til både sig selv og partiet.

I 2021 får de forskellige partier 7,75 kroner pr. stemme i støttebeløb for at deltage i kommunalvalget, beskriver Indenrigs- og Boligministeriet på sin hjemmeside.

Det bliver beregnet ud fra stemmeantallet ved det seneste valg, hvor Konservative opnåede 1016 stemmer. Udover Søren Thomsens personlige valgkamp, forventer Konservative i Assens at føre valgkamp for 60.000-70.000 kroner, oplyser han.

- Så vi skal ud at finde penge på andre måder, siger Søren Thomsen, der er benovet over, at der siden weekenden er tikket mere end 4.000 kroner som følge af facebookopslaget.

Annonce

Satser på tre valgte

Han uddyber, at det indtil videre er venner, familie og andre, der har fulgt ham i byrådet, som gerne ville støtte den konservative sag.

- Jeg er virkelig overvældet, og det viser et eller andet sted, at jeg gør noget rigtigt, mener Søren Thomsen, der vurderer, at det ser ud til, at partiet får et godt valg.


Jeg er virkelig overvældet, og det viser et eller andet sted, at jeg gør noget rigtigt

Søren Thomsen, viceborgmester


- På landsplan går det rigtig godt. Sidst vandt vi lidt over en plads (i Assens Byråd, red.), og vi fik lidt over 1000 stemmer, og en plads koster 836 stemmer. Jeg håber enormt meget på, at vi kan få minimum tre ind. Det er et håb, og vi skal virkelig ud at knokle, siger Søren Thomsen, der blandt andet gør opmærksom på, at en af hans mærkesager er at "lytte til borgerne".

Avisen har tidligere beskrevet, at Søren Thomsen får omkring 200.000 kroner årligt i vederlag for at sidde i byrådet. Han modtager ikke SU, selv om han er studerende. Søren Thomsen fortæller, at han kan få op til syv måneders SU om året, men det har han frasagt sig, da han synes, det er for bøvlet at søge om, når han samtidig skal tage højde for sin indkomst fra byrådet.

Annonce

Lille parti skal råbe op

Vagn Top, der er formand for den Konservative vælgerforening i Assens Kommune, mener, at det giver god mening, at partiets spidskandidat går alternative veje for at skrabe penge sammen til valgkampen.

- Vi er et lille parti, som jo skal råbe en lille smule højere, og Søren har så gået den vej. Alle tricks gælder. Vi har også sendt breve rundt til vores medlemmer, og vi har nogle firmaer i medlemsskaren, som måske kan bidrage lidt. Vi har sagt til hinanden, at vi skal give den gas denne gang, og vi skal ud at markere os, siger Vagn Top blandt andet.

Foreløbig har Konservative syv lokale kandidater på opstillingslisten, og valgkampsbudgettet på forventet 60.000-70.000 skal gå til flyers, plakater og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce