Annonce
Kerteminde

Viby: Julefællesspisning i forsamlingshuset

Fredag den 14. december skal der julehygges i Viby. Arkivfoto

Viby: Har du lyst til lidt mere jul i december, så vil Viby Sogneforening gerne invitere til fællesspisning i Viby Forsamlingshus fredag den 14. december.

Arrangementet begynder klokken 18.

Her vil der være julepyntede borde, juletræ og godter til børnene. Der vil blive sunget en julesang eller to, så alle kan komme i den rette julestemning. Det er heller ikke utænkeligt, at der vil danset om juletræ.

Sogneforeningen opfordrer alle til at medbringe en ting til juletræet. Pris for at spise med er 90 kroner. Børne fra seks til 14 år skal betale 45 kroner, mens børn under seks år er gratis.

Tilmelding skal ske til Poul Juel Winther seneste 9. december - på telefon 23452851. Send gerne en SMS eller send en mail på mipo.winther@mail.tele.dk.

Inden fællesspisningen er der simretid i Viby Kirke klokken 17, hvor der er tid til ro og fordybelse./mlfa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce