Annonce
Sport

Viborg-træner forventer ren krig i oprykningsduel

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Viborg skal møde Hobro i to opgør om en billet til Superligaen i næste sæson. Steffen Højer forventer krig.

Med en sikker sejr på 4-0 over Fremad Amager gjorde Viborg sit for at slutte som vinder af 1. division, men en Silkeborg-sejr over Nykøbing FC forpurrede viborgensernes chancer for at rykke op i Superligaen.

I hvert fald i første omgang, for nu venter to opgør mod Hobro om en plads i landets bedste fodboldrække i næste sæson.

Viborg-træner Steffen Højer forventer et par drabelige dueller.

- Det bliver ren krig, for det er to hold, som er meget lige. Og vi ved med de playoffkampe, at det er de små ting, som afgør det.

- Men det er godt for os, at vi har lagt pres på os selv ved at sige, at vi ville være nummer et, så vi har allerede spillet mange kampe under pres - og det kan vi bruge nu her, siger Steffen Højer til Viborg Stifts Folkeblad.

Viborg sluttede sæsonen med 13 point i de sidste 5 kampe, men det var ikke nok til at overliste Silkeborg i toppen.

Alligevel er Steffen Højer godt tilfreds med det, han har set fra sit mandskab den seneste tid, men han ærgrer sig også.

- Ingen tvivl om, at vi er hamrende ærgerlige over, at vi ikke kunne holde dem bag os, og at vi kom hertil. Og jeg vågner altså stadig op midt om natten og tænker på kampen nede i Silkeborg, hvor jeg føler, at vi kunne have vundet, siger han.

Viborg og Hobro mødtes senest i en kamp af betydning i 2016, da begge hold lå i Superligaen. Dengang endte det med en sejr til hvert hold.

Første opgør finder sted i Hobro på torsdag, mens returopgøret spilles i Viborg tre dage senere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce