x
Annonce
Sport

Viborg tager favoritværdighed i forårspremiere

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fredag aften ruller bolden igen i 1. division, hvor oprykningsjagtende Viborg tager imod Hvidovre.

Med sagaen om den hollandske fupfodboldspiller Bernio Verhagen parkeret i det danske retssystem, og for Viborg i fortiden, kan den jyske klub indlede jagten på oprykning fra 1. division fredag.

Annonce

Hvidovre fra modsatte ende af tabellen kommer på besøg, og selv om premierekampe ofte kan volde problemer, så ved Viborg-træner Jacob Neestrup godt, at der ikke er plads til dumme pointtab i de resterende 15 spillerunder.

- Det er en svær hjemmekamp, men det er klart, at vi skal have de tre point, og det går vi benhårdt efter, siger Neestrup til klubbens hjemmeside.

Med 3-4-nederlaget til rækkens førende hold, Vejle, som afslutning på efteråret, gik viborgenserne på juleferie med fem point op til Vejle og to point til op til Fredericia på andenpladsen.

Da Superligaen fra næste sæson reduceres fra 14 til 12 hold, rykker kun ét hold fra 1. division op i år, så der er ikke plads til svipsere for Viborg.

Jacob Neestrup har også kunnet mærke på spillertruppen, at der nu er vigtige point på spil i stedet for halvkedelige træningskampe.

- Stemningen er blevet lidt mere intens og spændt de seneste dage, og sådan skal det være før en forårspremiere. Nu skal vi ud og spille om point igen, og så bliver presset også større, men vi glæder os sindssygt meget til at komme i gang, siger han.

På papiret bør oprykningsaspiranterne være favoritter mod Hvidovre, som er placeret lige under nedrykningsstregen.

Men holdet fra Storkøbenhavn er ikke en let opgave, mener Viborg-cheftræneren.

- Det er et besværligt hold at spille imod, og vi har stor respekt for dem. De er fysisk stærke, spiller meget direkte og har nogle erfarne spillere, som vi er opmærksomme på, lyder det fra Jacob Neestrup.

Kampen i Viborg fløjtes i gang klokken 18 fredag aften.

/ritzau/

Citaterne på Viborgs hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce