x
Annonce
Sport

Viborg og Hvidovre åbner foråret i 1. division med at dele

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det endte 1-1, da Viborg og Hvidovre fredag aften spillede den første kamp i 1. division i foråret.

Der blev ikke fundet en vinder, da forårssæsonen i landets næstbedste fodboldrække fredag aften blev sparket i gang.

Annonce

Her tog Viborg hjemme imod Hvidovre, og selv om viborgenserne kom foran, endte det med pointdeling efter en sjællandsk udligning kort inde i anden halvleg.

Kampen endte 1-1, selv om der var rimelig med chancer for begge hold til at score yderligere.

Hjemmeholdet åbnede målscoringen efter cirka en halv time, da Jacob Bonde med sit femte sæsonmål helt umarkeret i Hvidovre-feltet headede bolden i kassen efter et indlæg.

Der blev ved med at stå 1-0 på måltavlen indtil kort inde i anden halvleg.

Her stemplede gæsterne ind og udlignede, da Nicolaj Agger dirigerede bolden i mål med hovedet.

Det fik kampen til at løsne sig op, og det meste af spillet foregik i de to ender, hvor det blev til flere gode muligheder for begge hold.

I slutfasen pressede især Hvidovre på, men begge hold måtte altså nøjes med et enkelt point i forårspremieren.

Resultatet betyder, at Viborg nu har 34 point på tredjepladsen, mens Hvidovre har 21 på ottendepladsen.

De resterende ti hold i 1. division skal i aktion lørdag og søndag.

Vejle indleder foråret på førstepladsen med 38 point, hvilket er tre mere end Fredericia på andenpladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce