Annonce
Sport

Viborg afværger bundprops comeback og nærmer sig toppen

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Horsens gjorde slutfasen spændende trods nede med syv mål før pausen, men Viborg HK hev sejren hjem.

Viborg HK's håndboldkvinder vandt som ventet over HTH Ligaens bundprop, Horsens, mandag aften, men Viborg var ved at smide en sikker sejr efter et fornemt Horsens-comeback i anden halvleg.

Sensationen lurede ved 25-25 kort før tid, men på hjemmebane vandt de grønblusede dog med 30-25 over Horsens, der stadig har to point på sidstepladsen.

Viborg tager et skidt mod toppen og har nu 12 point ligesom Odense. Team Esbjerg og Herning-Ikast fører ligaen an med henholdsvis 16 og 14 point.

Viborg stillede op som storfavorit, og alt gik da også planmæssigt til at starte med. Da Viborg bragte sig på 12-5, var der lagt op til en storsejr.

Det stod også 17-10, men Horsens fik reduceret til pausestillingen 12-17.

Viborg havde dog stadig styr på begivenheden og kom foran med 21-15 i anden halvleg, men så tog Horsens fat.

Udeholdet åd af Viborgs forspring og kom på fuld omgangshøjde ved stillingen 25-25 med seks minutter tilbage.

Melissa Petrén var den helt store spiller for Horsens med 11 mål, men hun blev skadet og måtte tage plads på bænken i kampens sidste del.

Uden svenskeren måtte Horsens igen give slip. Viborg scorede fem på stribe i slutfasen, og så blev det på papiret alligevel en komfortabel sejr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce