Annonce
Debat

Nedlukning: Vi tager ansvar for Odense - også Vollsmose


Synspunkt: Corona skelner ikke mellem befolkningsgrupper, ej heller økonomi og geografi. Dog er der måder, hvorpå vi alle kan mindske smitterisikoen, og det kræver, at vi viser et personligt ansvar.


Det må være fair, at vi som politikere kan påtale en manglende respekt for restriktionerne uden at det udlægges som etnisk forfølgelse eller politisk ideologi.


At vi ser Covid-19 eksplodere i Vollsmose kan der være mange forklaringer på. Men vi kommer ikke udenom, at der også er tale om en manglende overholdelse af restriktioner og utilstrækkelig erkendelse af det ansvar, som påhviler den enkelte borger. Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi siger; “fortsætter smitten med at stige i bydelen Vollsmose i den nordøstlige del af Odense, kan det meget vel få konsekvenser for genåbningsplanerne i hele kommunen” Derfor er vi bekymrede.

Det må være fair, at vi som politikere kan påtale en manglende respekt for restriktionerne uden at det udlægges som etnisk forfølgelse eller politisk ideologi.

Jeg er bekymret for alle borgere i Odense, hvad enten man bor i Vollsmose eller Odense S. Vigtigst er, at vi handler proaktivt og med respekt for hinanden. Jeg har fået henvendelser fra bekymrede forældre uden for Vollsmose. Fordi det forholder sig således, at en del børn bosat i Vollsmose også går på skoler uden for Vollsmose, og det er generelt sundt.

Men når vi ser, at Vollsmose er udfordret på smittetallet, så er det kun ansvarligt, at vi som politikere italesætter og handler proaktivt. Her anbefaler vi massiv testning og såfremt der er symptomer i opløb, så at isolere familien.

Jeg ved det ikke er let, men en konsekvens vi alle har levet under det sidste års tid. Alternativet er, at smitten eksploderer i resten af Odense og det vil få yderligere konsekvenser for alle børns trivsel som kan tvinge flere skoler til at lukke. At mange i Vollsmose nu udviser et stærkt samfundssind er ikke et urimeligt krav.

Der skal ikke herske tvivl om at mange børn er i mistrivsel af alt denne nedlukning, uanset om det er børn i Vollsmose eller andre steder i Odense. Vigtigst er, at vi står sammen og tager ansvaret på os, samfundssind. Derfor vælger vi den proaktive handling.

Kan man lukke Vollsmose ned i et par uger? Kan man teste endnu mere massivt, så vi sikrer os, at flest mulige møder i skole uden risiko? Ja, det mener vi er muligt. Vores holdning ville være nøjagtig denne samme om smitten var massiv i andre boligområder i Odense. Vollsmose er nemlig Odense.

At Vollsmose skal lukkes ned midlertidigt må være i alles interesse, således at vi sammen skaber de bedste betingelser for flest mulige børn, og dette ansvar er jeg sikker på at borgerne i Vollsmose også er klar på at tage. Vi er både dybt bekymret for coronaens betydning for beboerne i Vollsmose og betydningen for resten af genåbningen i Odense. Især fordi børn fra Vollsmose går i mange folkeskoler i hele Odense Kommune.

Det er tydeligt hvorledes sociale og adfærdsmæssige faktorer kan have en stor betydning for, hvorledes restriktionerne efterleves, og hvorfor bl.a. Vollsmose er udfordret på smittetallet. Med handling og solidaritet kan vi bryde smitten hurtigere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce