Annonce
Odense

- Vi slår ikke børnene, vi hjælper dem

Mohamad Farah, der er formand for Somalisk Børne Unge Forening kender intet til, at nogen børn skulle være blevet slået.

Somalisk Børne Unge Forening kender intet til, at børn er blevet slået. De synes, der er helt i orden, at politiet går ind i sagen.

VOLLSMOSE: Der er mørkt, og gardinerne er rullet næsten ned i Bøgeparken 96. Normalt er der liv om eftermiddagen, for her holder Somalisk Børne Unge Forening til. Det er her børn angiveligt får slag over fingrene, hvis de ikke svarer rigtigt.

Men denne eftermiddag er der krisemøde. I det nærliggende Outlet Fyn sidder foreningens leder, Mohamad Farah. Flankeret af Abdirashid Abdi, der arbejder i den kommunale fritidsafdeling, og integrationsrådets leder, Abdulahi Egal.

De har indkaldt til pressemøde, og budskabet er klart:

- Vi slår ikke børnene.

Mohamad Farah siger lidt på dansk og slår så over i somali med Abdulahi Egal som tolk:

- Jeg kender ikke noget, der hedder ABC-skolen. Men Somalisk Børne Unge Forening er en ikke politisk, ikke religiøs forening drevet af frivillige herboende somaliere, der vil hjælpe børnene med at fremme integrationen.

Mohamad Farah har brugt dagen op til pressemødet, der finder sted ved 16-tiden, på at tale med de andre medlemmer af Somalisk Børne Unge Forenings bestyrelse, og han har ikke hørt noget til børn, der bliver slået.

- Vi kan ikke gå rundt og være politi og opklare det her, men vi synes, det er helt i orden, hvis politiet går ind og undersøger sagen, siger Mohamad Farah.

Foreningen har modersmålsundervisning om søndagen, og til hverdag fungerer den som en fritidsklub.

Annonce
Somalisk Netværk havde hasteindkaldt til pressemøde for at give deres version af sagen.

- Ingen koranskole

- Vi er ikke nogen koranskole. Det er klart, at vi fortæller børnene om deres kulturelle baggrund, og heri indgår religion også, siger han om foreningen, hvor der kommer 30-60 børn dagligt.

- Men vi har altså ikke slået nogen. Det er ikke vores formål. Tværtimod er det at passe godt på børnene og hjælpe dem til at forstå det danske system og skolesystem, siger Mohamad Farah.

Alle voksne i foreningen arbejder frivilligt, og den hjælper blandt andet også enlige mødre med at udfylde og forstå papirer fra det offentlige. Og modersmålsundervisning er altså en del af foreningens virke.

- Mange undersøgelser har vist, at det hjælper børnene at have modermåslundervisning, siger formanden for integrationsrådet, Abdulahi Egal og tilføjer.

- Hvis kommunen tilbød modersmålsundervisning, sad vi ikke her i denne situation.

Medierne var mødt talstærkt op til det somaliske pressemøde.Foto; Birgitte Carol Heiberg
Det er her Somalisk Børne Unge Forening holder til. I går var der krisemøde og lukket. Pressen vil ved en senere lejlighed blive inviteret på besøg.
Mohamad Farah, der er formand for Somalisk Børne Unge Forening, kender ikke til, der skulle være begået vold mod børn i foreningens regi. Foto; Birgitte Carol Heiberg
Mohamad Farah, der er formand for Somalisk Børne Unge Forening, kender ikke til, der skulle være begået vold mod børn i foreningens regi. Til venstre er det Abdirashid Abdi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Annonce