Annonce
Odense

- Vi skal stå fast: Borgmesteren beskyttes 24 timer i døgnet

- Jeg lytter til politiets anbefalinger, og nu bliver der passet på mig døgnets 24 timer, fortæller borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Foto: Nils Svalebøg

Fyns Politi har skruet markant op for sikkerheden omkring borgmester Peter Rahbæk Juel på grund af bandesituationen. - Vi skal stå fast, også når det er svært, siger borgmesteren.

Det er ikke usædvanligt på ministerniveau.

Men det er langtfra hverdag, at en dansk borgmester skal have politiets beskyttelse i alle døgnets timer.

Det er imidlertid tilfældet for Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der siden tirsdag aften har været tæt fulgt af beskyttende folk.

- Det er en ny situation, og der er da ingen tvivl om, at det er noget, alle helst ville være foruden, siger borgmesteren.

- Men nu står jeg i det, og det skal jeg nok komme igennem med min familie. Jeg har tillid til og er tryg ved politiets vurdering af situationen.

Det var Fyns Politi, der tirsdag aften meddelte Peter Rahbæk Juel, at de ville øge sikkerheden omkring ham. Det sker efter, at han i længere tid har været en markant kritiker af banderne i Odense og varm fortaler for strammende bandepakker.

Og ikke mindst efter han torsdag aften i sidste uge blev passet op af 8-10 medlemmer af Black Army, der bød borgmesteren velkommen på Nyborgvej, hvor banden holder til, og som ønskede at trykke hans hånd. Men det afviste Rahbæk Juel.

Annonce

Vigtigt at stå fast

Ifølge Peter Rahbæk Juel har han ikke oplevet andre episoder, og han håber, beskyttelsesbehovet bliver "midlertidigt og så kort tid som muligt".

- Da du offensivt gik ind i kampen mod bander, overvejede du da, at det her kunne blive konsekvensen?

- Nej, det gjorde jeg egentlig ikke på den her måde, og det burde ikke være sådan. Men virkeligheden har jo vist, at jo mere vi har skubbet til banderne, og jo flere der har stået frem, jo mere har vi hørt og set, hvad der foregår i bandemiljøet. Så efterhånden er jeg ved at være der, hvor der skal mere og mere til at overraske mig.

- Hvilken betydning får det her for indsatsen mod bander?

- Ingen. Der er kun én vej, og det er at klappe hælene sammen og stå fast. Også når det er svært. Hvis vi stopper her, kommer vi til at acceptere, at bandemiljøet bestemmer i byen, at de bestemmer, hvem der skal bydes velkommen hvor, at de tager sig frihed til at tæske udsatte og afpresse butikker og til at styre narkomarkedet. Det må ikke blive hverdag i Odense, og det håber jeg, vi som by kan stå sammen om.

- Det virker som en høj pris for dig at betale?

- Det ved jeg ikke. Politiet passer på mig nu. Det er jeg tryg ved.

- Men det må alt andet lige sætte nogle tanker i gang?

- Ja. At det er vigtigt at holde fast.

Peter Rahbæk Juel har anmeldt episoden på Nyborgvej til politiet, der efterforsker sagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce