Annonce
Danmark

Vi skal passe på skatteborgernes penge

Annonce

Sygehusvæsen: Direktør i privathospitalernes brancheforening, Jesper Luthman, kritiserer i en kronik i avisen Danmark, at regionerne ikke har sendt så mange penge i lommen på privathospitalerne i 2016 som i tidligere år.

Det er jeg faktisk meget tilfreds med. Men jeg skal jo heller ikke varetage private aktionærers interesser, men derimod borgernes interesse, både som patient og som skatteborger. Fra politisk hold har vi tilskyndet hospitalerne at gøre rigtig meget for at kunne overholde de gældende tidsfrister. Det er godt for patienterne, så bliver normalt behandlet på nærmeste relevante hospital.

Når vi sender patienter til privathospitaler, skal vi finde tilsvarende besparelser andre steder i budgettet. Det vil nok være dumt at sende regningen til de afdelinger, der ikke har kunnet leve op til tidfristerne. Det vil blot starte en negativ spiral. Regningen ender i praksis på de afdelinger, der primært har akutte patienter. Ja du gætter rigtigt, de medicinske afdelinger og psykiatrien, som vi ikke har kunnet opprioritere i ønsket omfang.

Hvorfor er der en regning? Det er der fordi økonomiaftalen med regeringen rummer et loft over, hvor mange penge regionen må bruge på sundhed. Kan regionerne ikke overholde denne ramme, kommer finansministeren med budgetloven og reducerer regionernes budget næste år.

Jesper Luthman mener, at region Syddanmark snyder på vægten, når vi sender patienterne til friklinikken. Han mener, at vi betaler overtidsbetaling og ikke indregner de faste omkostninger. For det første har regionerne lært af privathospitalerne, så en stor del af det lægefaglige personale er deltidsansatte. De får løn, når de er på arbejde. Det vil derfor være undtagelsen, hvis der udbetales overtidsbetaling. For det andet så har vi indregnet de faste udgifter, da beslutningen om friklinikken blev taget.

Naturligvis skal borgerne have korrekte informationer om alternativerne, hvis en afdeling ikke kan tilbyde udredning/behandling indenfor fristerne. Det sker også i langt de fleste tilfælde, men det kan ikke udelukkes at der er sket fejl, som direktøren beretter om.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce