Annonce
Læserbrev

Vi skal have styr på løbehjulene

Annonce

Læserbrev: Vi er glade for innovation og nytænkning, og kan man gøre tingene på nye, bedre og grønne måder, er vi helt klart med på vognen. I Odense er vi gode til at være med på beatet, bl.a. er vi i gang med et letbaneprojekt, som kommer til at give Odense et kæmpe løft af infrastrukturen. Men tingene skal gøres ordentligt, og der skal sammen med de nye måder at gøre tingene på også følge ordnede forhold og regler, der tilpasser sig de nye tider.

Fagbladet 3F skrev 9. november, at Aarhus har taget et skridt længere end andre kommuner med løbehjul og stillet krav for at undgå underbetaling af dem, der skal samle løbehjulene op, når de er blevet stillet rundt omkring i byen.

Det sker desværre tit, at innovation og nytænkning ikke går hånd i hånd med overenskomst og ordnede forhold. Det kan vi se ved store dele af robotvirksomhederne i Odense, som ikke har ordnede forhold, og nu også ved løbehjulsfirmaerne, der groft underbetaler de ansatte.

Odense skal følge trop med Aarhus og stille krav til løbehjulsfirmaerne - alt andet ville være uforsvarligt.

Flere medier skrev for nylig, at sikkerheden ikke er i top, når man kører på løbehjulene om vinteren, især ikke hvis der er frost. Her fremgik det, at hjulene er lavet af gummi, som bliver meget hårde i frostvejr, hvilket gør vejgrebet endnu dårligere, end det er i forvejen. Yderligere kunne man høre den nordiske chef for løbehjulsfirmaet Voi udtale, at der ikke kommer vinterdæk i år, fordi man ikke har fundet en løsning på problemet.

Selvom Voi kan slukke for løbehjulene lokalt, hvis det vurderes at være farligt at køre på dem, mener vi, at Odense Kommune skal stille en klausul om, hvoraf det fremgår, at løbehjulene skal slukkes, så snart der er frostgrader, så de ikke må køre på vejene. Det kommer til at koste penge for selskaberne, men så må de finde en løsning, som gør, at man kan leje løbehjulene med vinterdæk.

Vi er virkelig glade for, at Odense ligger i overhalingsbanen og har fart på, når det kommer til udvikling og nye projekter. Men vi mener, at Odense Kommune bør sikre arbejdsvilkår og sikkerhed, når det kommer til løbehjulene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce