Annonce
Læserbrev

Vi skal have styr på frivillig arbejdskraft

Annonce

I den socialdemokratiske gruppe har vi længe udtrykt betænkelighed overfor den store brug af faste frivillige vi ser i vores kommune. Rigtig mange steder kan frivillighed være fantastisk og en gensidig fornøjelse. Men når man får faste vagtskemaer og arbejdsopgaver, så går det for vidt for os.

Derfor stemte vi også nej, da V, DF og SF i 2019 afskaffede visiterede gåture til ældre borgere, til fordel for at frivillige skulle løfte opgaverne. Det er et meget konkret eksempel på, at opgaver der skal og bør løftes af fagfagligt personale rykkes ud på frivillige hænder.

Men hvad er konsekvensen for borgeren, den dag der ikke er en frivillig? Hvem sørger så for at vores ældre borgere kommer ud og går en tur?

I Socialdemokratiet har vi altid værdsat vores dygtige fagligt uddannede personaler, det fortsætter vi selvfølgelig med. Men det store indtog af frivillige på det offentlige arbejdsmarked, skal ikke kun løses i vores kommune.

Det skal løses i hele Danmark. Nu starter vi med at tage fat i det i vores kommuner, vi skal have styr på området. Det håber vi, at SF, DF og Venstre vil være med til!

Sonja Marie Jensen er spidskandidat og gruppeformand for Socialdemokratiet i Nyborg. Foto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce