Annonce
Debat

Vi skal have læger til Vollsmose - tag dit ansvar alvorligt, Bo Libergren

Der er en verden til forskel på folks sundhed, om de bor på Langelinie eller i Vollsmose. Vi skal gøre op med uligheden i sundhed, og løsningerne er mange. Én af løsningerne er, at vi får en lægepraksis i Vollsmose. Nærheden til en lokal læge i udsatte boligområder kan gøre en forskel på, om folk kommer til læge, og kommer til læge i rette tid, eller ej.

Gid udvalgsformand Bo Libergren (V) tog sit ansvar på sig og arbejdede for implementeringen af den politiske beslutning, som blev truffet af et flertal i Regionsrådet - ganske vist uden om Venstre og DF. Flertallet havde et tydeligt budskab: "Vi skal have praktiserende læger koblet til Sundhedshuset i Vollsmose". Bo Libergren gør mange krumspring for at undgå at gøre beslutningen til virkelighed.

"Der er ingen læger, der vil det", siger PLO. I SF er vi helt med på, at praktiserende læger tilhører et liberalt erhverv og derfor selv beslutter, om og hvor de vil oprette klinikker. Men det er altså også et erhverv, som finansieres af offentlige skattekroner, og afhængig af gode offentlige overenskomster.

SF er overbevist om, at der findes læger, som kan se en mening med at tilbyde god sundhedsfaglig indsats i et område med 9.000 indbyggere og med særlige favorable vilkår for etableringen af praksis. For SF anerkender, at der på grund af f.eks. sproglige udfordringer hos Vollsmoses beboere, skal bruges mere tid på den enkelte patient. Og det skal lægerne selvfølgelig kompenseres for.

Regionen har medvirket til etablering af flere sundhedshuse, også med opstart af lægeklinikker. Bare ikke lige i Odense, som i øvrigt er den største kommune i regionen! Både Odense og regionen har netop "ulighed i sundhed" som et stort fokusområde. Regeringen ønsker etablering af flere klinikker tættere på borgerne, Sundhedsudvalget i Odense kommune har anbefalet det - så hvad venter vi på? Ja, netop, vi venter på, at Bo Libergren skal arbejde for og ikke imod. Vi venter på, at der igangsættes et samarbejde med Odense Kommune og PLO om, hvordan de to ydernumre kan etableres med udgangspunkt i Vollsmose Sundhedscenter. Og der er en stor gruppe borgere med store sundhedsmæssige udfordringer, der venter på at få et godt og kvalificeret sundhedstilbud i nærområdet.

Så kom i gang, Bo Libergren. SF og andre ansvarlige partier er helt klar til at indfri den vedtagne strategi om mere lighed i sundhed - også i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce