Annonce
Debat

Vi skal ha' skabt tryghed for seniorerne

På kant: Pyyha, så er valget overstået, og det er på flere måder blevet sommer. Efter ugers intense debatter besluttede vælgerne at give Danmark en mere rød og grøn retning, og tak for det. Centrum-venstrefløjen blev stærkere og liberalisterne lammetævet. Det giver håb til mange, især de glemte og klemte på kanten af arbejdsmarkedet og på bunden af samfundet.

Stemmerne er talt op, men opgaven om at række de nedslidte en hjælpende hånd ligger stadig lige foran os. Det skal løses, og helst inden Folketinget allerede til næste år stemmer om yderlig forhøjelse af pensionsalderen.

Til din sidste arbejdsdag skal du medbringe et bundt tørt brænde, brændvæske og tændstikker. Efter fyraften kan du gå direkte til forbrændingen, for du er så gammel og nedslidt, at du når ikke at opleve tilværelsen som pensionist. Helt så galt er det ikke, men det er slemt nok.

Titusinder af lønmodtagere er utrygge og usikre på, om de kommer i klemme i døren på vej ud af arbejdsmarkedet. Efter år med slid på kroppen gennem hårdt fysisk arbejde, eller slid på det mentale overskud gennem en stressende hverdag sidder mange bange tilbage, fanget i en fysisk, økonomisk og arbejdsmæssig musefælde. Tak for indsatsen, du gamle. Velbekomme, men det er bare ikke i orden.

En ny regering og en ny retning for Danmark skal give tryghed og social retfærdighed, også til seniorerne.

Annonce
Karsten Hønge
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Annonce