Annonce
Debat

Vi skal ha' skabt tryghed for seniorerne

På kant: Pyyha, så er valget overstået, og det er på flere måder blevet sommer. Efter ugers intense debatter besluttede vælgerne at give Danmark en mere rød og grøn retning, og tak for det. Centrum-venstrefløjen blev stærkere og liberalisterne lammetævet. Det giver håb til mange, især de glemte og klemte på kanten af arbejdsmarkedet og på bunden af samfundet.

Stemmerne er talt op, men opgaven om at række de nedslidte en hjælpende hånd ligger stadig lige foran os. Det skal løses, og helst inden Folketinget allerede til næste år stemmer om yderlig forhøjelse af pensionsalderen.

Til din sidste arbejdsdag skal du medbringe et bundt tørt brænde, brændvæske og tændstikker. Efter fyraften kan du gå direkte til forbrændingen, for du er så gammel og nedslidt, at du når ikke at opleve tilværelsen som pensionist. Helt så galt er det ikke, men det er slemt nok.

Titusinder af lønmodtagere er utrygge og usikre på, om de kommer i klemme i døren på vej ud af arbejdsmarkedet. Efter år med slid på kroppen gennem hårdt fysisk arbejde, eller slid på det mentale overskud gennem en stressende hverdag sidder mange bange tilbage, fanget i en fysisk, økonomisk og arbejdsmæssig musefælde. Tak for indsatsen, du gamle. Velbekomme, men det er bare ikke i orden.

En ny regering og en ny retning for Danmark skal give tryghed og social retfærdighed, også til seniorerne.

Annonce
Karsten Hønge
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce