Annonce
forside

Vi skaber hinanden

Annonce

Det er nemt at skælde ud og brokke sig. Men man skal også huske at klappe hinanden på skuldrene en gang imellem.

Det måtte jeg sande for et par uger siden. En af gutterne fra drengerøvsklubben hev fat i mig til en 'vi drikker øl og spiller spil'-aften.

"Vi er da ikke så slemme mod dig, os drenge. Er vi det," spurgte han.

Spørgsmålet overraskede mig lidt.

"Nej, overhovedet ikke. Hva' da," svarede jeg.

"Jamen, jeg mener bare ... sådan heteroer generelt. Er vi virkelig stadig ubehøvlede og uretfærdige over for homoseksuelle," spurgte han.

Jeg måtte tænke lidt. I bund og grund har jeg jo aldrig selv oplevet negative kommentarer til min person. Og slet ikke til min seksualitet -- hvad jeg ved af, i hvert fald.

"Jeg tror mest af alt, det handler om, hvordan man opfører sig. Bøsser som heteroer," blev mit svar.

Jeg kommer fra en lille by i Nordjylland og er aldrig blevet mobbet med min lyst til mænd.

Og hvorfor er jeg egentlig ikke det, kommer jeg til at tænke.

I gymnasiet gik jeg i klasse med en flok hippier. De syntes, det var sejt at kigge på fyre sammen -- og nøgenhed til fester var for dem et must.

I militæret fortalte jeg det ikke til nogen til at starte med. Jeg gad ikke være kendt som 'ham bøssen'. Hellere 'Michael -- som er sød og rar -- og JO FORRESTEN -- han er homo.'

Det, synes jeg, var lidt federe.

Dermed ikke være sagt, at man ikke skal være sig selv -- for det skal man. For alt i verden. Men jeg har det bare godt med at være laid back uden de vilde håndledsbevægelser. Og dét er måske den egentlige grund til min nemme homofobisk-frie opvækst og mit positive syn på hetero-drenge.

I begge tilfælde -- i gymnasiet og militæret -- værdsatte folk mig for at være 'så normal', som de udtrykte det. Umiddelbart en ufed ting at få at vide, jeg ved det. Men måske er der alligevel en pointe?

Når ti drenge er sammen, står den på øl, fisse og patter. Mere end ellers.

Når ti piger er sammen, er der dømt sladder, 'Sex and the City', snak om lyserøde dildoer og følelser.

Og når ti bøsser er sammen, går det bare galt! Selv bøsser som ikke er udpræget bøssede at kigge på, sidder nu pludselig med benene over kors, glitter på læberne og mascara i håndtasken.

Saml ti af en hvilken som helst slags, og de vil hver især blive mere skabede, end de plejer. Det vil jeg vove at påstå.

Drengene bliver hårdere i munden. Pigerne mere skingre -- og bøsserne mere overgearede.

Vi skaber hinanden. Og når jeg nu ikke har nogen bøssevenner, er jeg blevet -- og bliver stadig -- et produkt af mine andre venner.

Og det bringer mig tilbage til, hvor det hele begyndte. Til en hyggelig aften med terninger og håndbajere.

Her sidder vi så: Fire drenge. Den slags drenge som fortjener et skulderklap og en thumbs up en gang imellem. For man kan snakke med dem, og det gjorde vi den aften: Om følelser og seksualitet. Om hvordan heteroer egentlig behandler bøsser godt, så længe vi agerer naturligt. Om hvordan en broget flok af venner kun er positivt at have. Og om hvordan det -- i bund og grund -- er skide lækkert at have en masse venner, man elsker at være sammen med.

Den aften var vi hverken homoer, heteroer, tøser eller gutter. Det var ikke vigtigt.

Den aften var vi bare venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce