Annonce
Danmark

Domkirkes pigekor sang for en af deres egne: - Vi sørger over at miste Sofie

Domkirken var "fyldt" til bisættelsen af 18-årige Sofie Bendine Martinsen. Foto Ludvig Dittmann
Domkirken var så fyldt, som den må være, og udenfor ventede flere med blomster, da kun 18-årige trafikdræbte Sofie Bendine Martinsen blev bisat.

HADERSLEV: Det er flere år siden, der har været så mange buketter i Haderslev Domkirke. Blomsterne lå hele vejen op ad kirkegulvet og ud i siderne fredag formiddag.

De mange medfølgende kort blev samlet sammen og puttet i en lille æske, som hurtigt var fyldt.


Annonce

Med knuste hjerter er I her i dag,

Sognepræst Kirsten Münster


Og langsomt blev kisten med den kun 18-årige Sofie Bendine Martinsen beklædt med lilla hjerter. Kartonhjerter, som blev uddelt i døren, og på en lille pult blev der skrevet en sidste hilsen; især fra de mange unge mennesker, som kom til bisættelsen.

Sofie Bendine Martinsen døde i trafikulykken den 3. maj i krydset Østergade/Ribevej lige uden for Vojens. Foto Ludvig Dittmann

Og kirken blev så fyldt som den må være under pandemien med omkring 240 deltagere. Udenfor ventede flere.

Lige inden bisættelsen begyndte, kom domkirkens pigekor ind klædt i sorte bluser, lange mørkeblå nederdele, mundbind og sorg. For en af deres lå i kisten.

Knuste hjerter

– Med knuste hjerter er I her i dag, Sofies familie og venner, for at sige farvel til hende, efter det ubegribelige og meningsløse er sket i trafikulykken. Det er så meningsløst, at en skøn ung pige som Sofie ikke mere skal færdes blandt os og folde sit liv og sine drømme ud, indledte sognepræst Kirsten Münster sin tale.

Hun fortalte om, hvordan Sofie gik ind i folks hjerter med sine brune øjne. Og hvordan Sofie, da hun var mindre og lidt kejtet, som regel bare smilte, når noget gik galt.

Annonce

Et liv med sang

Og om årene med korsang.

– I ti år har Sofie sunget her i Haderslev Domkirkes Pigekor. Vi er taknemmelige for at have kendt hende. Sofie har med sin stærke stemme og varme klang, været en værdifuld sanger i koret, og mindre rutinerede sangere kunne læne sig op ad hende. Hun har også beriget fællesskabet med sin stille humor og sin trofasthed. Det har betydet meget for Sofie at være en del af korfællesskabet. Hun har venner i koret.

De tørrede deres øjne.

Domkirkens Pigekor sang for en af deres egne medlemmer. Foto Ludvig Dittmann

Sofie havde også mod på mere.

– Korlivet gav Sofie selvtillid og styrke. Hun turde stille sig frem og optræde foran mange mennesker; det er ikke hvem som helst, der vover at gå til audition på X factor, men det gjorde Sofie.

For hun sang også derhjemme i Vojens; alt fra salmer til pop så det rungede i hele huset.

En sidste afsked udenfor domkirken. Foto Ludvig Dittmann

Hun gik på Hoptrup Efterskole og Haderslev Katedralskole. Livet var lige begyndt.

– Sofie har fået det hele med; fester og drenge, sminke og tøj. Og hun har nydt det! Det er ikke længe siden, hun og Amalie flyttede sammen, for nu skulle de prøve at stå på egne ben. Og så glædede Sofie sig ellers til at få huen på til sommer.

Bofællen ligger stadig på sygehuset efter ulykken.

Annonce

Kærlighedens pris

– I vil savne Sofie forfærdeligt. Foran jer ligger sorgens vandring. En har sagt, at sorg er kærlighedens pris. Sorg er den pris, vi betaler, når vi skilles fra et menneske, vi holder af. Det er en hård vandring at skulle gå for at komme til rette med jeres tab, konstaterede Kirsten Münster til slut.

Koret havde også en sidste hilsen til Sofie: Den sang, som hun selv var med til at synge til lysfesten 4. maj i år; ”Gi’ os lyset tilbage”. Den var optaget i god tid, før Sofie døde den 3. maj.

Ikke alle kunne gennemføre eller holde tårerne tilbage.

Der var ikke plads til alle i kirken, så flere ventede udenfor i gågaden. Foto Ludvig Dittmann

Kirsten Münster takkede til sidst på familiens vegne. Men det var ikke muligt at mødes bagefter, og kun 75 måtte samles udenfor, så hun stod i døren og talte. Men udenfor i gågaden ventede næsten lige så mange med blomster og et sidste farvel.

Mere end 200 mennesker gik onsdag aften i fakkeltog til minde om Sofie og for at sende tanker til Amalie, der blev kvæstet under ulykken. Se videoen her.

Kisten bæres ud. Foto Ludvig Dittmann
Kisten bæres ud. Foto Ludvig Dittmann
Et sidste farvel til Sofie Bendine Martinsen. Foto Ludvig Dittmann
Et sidste farvel til Sofie Bendine Martinsen. Foto Ludvig Dittmann
Sognepræst Kirsten Münster talte ved bisættelsen.  Foto Ludvig Dittmann
Der var blomster i hele kirkegulvets længde. Foto Ludvig Dittmann
Fredag var der bisættelse over 18-årige Sofie Bendine Martinsen. Foto Ludvig Dittmann
Fredag var der bisættelse over 18-årige Sofie Bendine Martinsen. Foto Ludvig Dittmann
Fredag var der bisættelse over 18-årige Sofie Bendine Martinsen. Foto Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce