Annonce
Sport

- Vi pissede det væk: Odense Håndbold i total nedtur

Odense Håndbold førte med syv ved halvlegen, men de orange endte alligevel med at tabe til Ajax onsdag aften. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Storfavoritterne førte med syv mål mod Ajax, da Odense Håndbold gik helt ned med flaget og tabte til rækkens nummer 10.
Annonce

Håndbold: Et mindre mirakel udspillede sig onsdag aften i Odense Idrætspark, da ligaens 10. plads fra Ajax hentede syv mål på storfavoritterne fra Odense Håndbold.

Sejren kom som en kæmpe overraskelse for alle, og mens der blev spillet "We Are The Champions" fra Ajax' omklædningsrum, så havde Karen Brødsgaard svært ved at finde ord for skuffelsen.

- Hvis bare jeg vidste, hvad der gik galt. Halvlegene var nat og dag. Der er ingenting, som er lette for os lige nu, men vi skal slå Ajax, og det er der ingen undskyldning for, sagde Karen Brødsgaard

Odense Håndbold-Ajax 27-28(17-10)

Ligaen

Kampens gang: 4-2, 8-3, 9-5, 12-6, 15-9, 17-10, 19-15, 20-17, 22-18 24-21, 26-24, 27-28

Mål: Nadia Offendal 8, Mie Højlund 5, Kathrine Heindahl 4, Freja Cohrt 3, Trine Østergaard 3, Jessica Quintino 2, Nycke Groot 1.

Kampens spiller: Nadia Offendal

Udvisninger: Odense Håndbold: 6 Ajax: 3

Tilskuere: 1903

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen

Næste kamp: Søndag 26. januar på udebane mod CS Gloria i EHF Cuppen

Annonce

Solid start

Kampen startede i højt tempo, hvor begge kørte deres kontraer i bund.

Gæsterne besindede sig dog hurtigt og gik ned i en langsommere boldomgang i angrebspillet.

Selvom det kunne synes som den rigtige disposition for et hold, som skulle spille over evne for at hente en sejr, så viste det sig at give bagslag.

Ajax formåede ikke at brodere sig igennem, og det stillestående spil fra gæsterne tydeligjorde bare, at gæsterne manglede de individuelle kvaliteter.

Odense Håndbold førte da også sikkert 12-6 efter 20 minutters håndbold, og det udnyttede Karen Brødsgaard til at lave store udskiftninger på holdet, hvor spillere som Sara Hald og Jessica Quintino kom på banen.

Annonce

Slår revner

Hvad Ajax-træner Dennis Bo Jensen havde givet sine spillere at drikke i pausen vides ikke.

Men københavnerne kom i hvert fald ud til anden halvleg med en helt anden indstilling og reducerede derfor hurtigt Odenses føring til fra 17-10 til blot 19-16.

Ajax havde også muligheden for at gøre det til 19-17, men Stine Eiberg Jørgensen misbrugte muligheden for distancen.

Karen Brødsgaard havde dog set nok, og den vikarierende træner tog derfor en timeout, hvor hun forsøgte at få styr på tropperne.

Det hjalp lidt på spillet, og Odense slog på ny et lille hul ned til Ajax.

Man fristes dog til at sige, at de orange klædte lavede en 'klassisk Odense', da udeholdets Louisa Mittet med tre minutter igen kunne reducere til 26-25 efter at have kanoneret bolden i kassen.

Annonce

- Vi pisser det hele væk

Da kampen gik ind i sit næstsidste minut indtræf katastrofen, da Ajax for første gang udlignede i kampen.

I det følgende angreb smed Nadia Offendal dumt bolden væk, da hun forsøgte med en aflevering bagom ryggen, som løb ud i sandet.

Derfor havde Ajax matchbold med 45 sekunder igen, da Ajax-træner Dennis Bo Jensen kaldte til timeout.

I det følgende angreb var københavnerne iskolde, da gæsterne holdt på bolden indtil 14 sekunder før tid, hvor en storspillende Maja Eiberg Jørgensen kunne bryde igennem og score til 28-27.

I kampens absolutte sidste sekunder fumlede Stine Jørgensen bolden væk, hvilket gav Ajax' Anne Tolstrup muligheden for at kaste bolden i det tomme Odense-mål.

Bolden nåede ikke i mål, før tiden udløb, men det var Ajax-spillerne fuldstændigt ligeglade med, da spiller brød ud i euforisk jubel.

Dramaet var dog langt fra slut, da dommer Henrik Mortensen dømte straffekast til Ajax, da Stine Jørgensen havde rørt Anne Tolstrup i skudøjeblikket.

Det affødte stor frustration hos Odenses Althea Reinhardt, som efter en ophedet diskussion med Henrik Mortensen fik marchgang med beskeden om, at hun ville blive indberettet.

Nadia Offendal blev Odenses topscorer med otte mål, men frustrationerne var tydelige efter nederlaget.

- Det er en fuldstændigt hjernedød anden halvleg. Vi skal virkelig til at kigge indad igen, for det var fuldstændigt uacceptabelt. Jeg føler egentlig, vi har nok chancer, men da det hele spidser til, så pisser vi det væk. Det er så sindssygt, sagde Nadia Offendal.

Odense Håndbold har allerede søndag muligheden for at rejse sig, når det på udebane gælder CS Gloria i EHF Cuppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce