Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det her er altså afgørende for de unge: Ja tak til lokal uddannelse

Et stærkt Campus Faaborg er afgørende for de unge i området, mener Johnny Poulsen, direktør i Ryslinge Tagdækning og formand i Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Lokaldebat: Vi står i en vanskelig situation i Faaborg-Midtfyn Kommune, fordi erhvervslivet mangler kvalificeret arbejdskraft. Vi mangler bl.a. sosu’er, elektrikere, tømrere, murere, malere og snedkere til at løfte fremtidens opgaver. Men de nærmeste erhvervsuddannelser ligger i Svendborg og Odense, som betyder op til 90 minutters rejsetid hver vej.


Vi er kede af, at det nuværende økonomiske system for erhvervsuddannelser betyder, at Syddansk Erhvervsskole er kritiske over for vores plan om Campus Faaborg.

Johnny Poulsen og Bjarne Elnegaard


Annonce

Det betyder desværre, at alt for mange unge i vores kommune vælger at flytte væk for at tage en uddannelse eller slet ikke får en uddannelse.

Vi har gennem et stærkt lokalt partnerskab mellem arbejdsmarkedsparter, kommune og uddannelsesinstitutioner vedtaget en lærepladsgaranti inden for otte erhvervsuddannelser for at sikre, at vores unge kan få en lokal læreplads, og næste skridt er at oprette Campus Faaborg, hvor unge skal kunne tage den første del af deres erhvervsuddannelse tæt på hjemmet.

Vi er kede af, at det nuværende økonomiske system for erhvervsuddannelser betyder, at Syddansk Erhvervsskole er kritiske over for vores plan om Campus Faaborg. Denne sag handler ikke om konkurrence mellem erhvervsskoler, men at få flere unge til at tage og gennemføre en erhvervsuddannelse og dermed sikre lokal kvalificeret arbejdskraft til vores lokale virksomheder.

Der er i dag omkring 327 unge under 25 år i Faaborg Midtfyns Kommune, som hverken er i uddannelse eller i job, viser tal fra Undervisningsministeriet. For hele Fyn er antallet 3738 unge.

Vi har altså en fælles opgave ved at hjælpe vores unge mennesker i uddannelse og hjælpe vores lokale virksomheder, så de kan få de hænder, som de har behov for. Det kræver lokale uddannelsestilbud. Det kræver et stærkt Campus Faaborg.

Regionen er fortaler for dette, og Christiansborg ser også positivt på initiativet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce