x
Annonce
Assens

- Vi må hjælpe hinanden

Sparkøbmand Jan Jørgensen bærer varer ud til bilerne fra lageret. Bag ham ses en smilende Bo Jørgensen fra køreskolen Bo Drive. Foto: Michael Bager
Sparkøbmand Jan Jørgensen er glad for støtten fra kørelærerne, der hjælper med at køre varer ud. Selv kender de ikke de økonomiske følgevirkninger af coronakrisen.

Intet overblik

Bo Jørgensen, der driver Bo Drive med Jakob Norlin, har ikke overblik over, hvor meget coronakrisen - af gode grunde, da vi ikke kender tidsperspektivet - kommer til at ramme køreskolen økonomisk.

- Men der er da udgifter, vi løbende skal betale til. Vi er ikke dem, der er hårdest ramt, siger han.

Han er glad for den hjælpepakke, der er kommet til små, selvstændige erhvervsdrivende. Men han har ikke styr på detaljerne omkring det.

- Selvfølgelig gør det ondt, det gør det vel for alle. Men det er et spørgsmål om, hvordan man prioriterer de ting, man har, nævner Bo Jørgensen.

Ebberup: Sparkøbmand i Ebberup, Jan Jørgensen, er glad for, at kørelærerne fra Bo Drive vil køre varer ud for butikken. Det er nemlig til glæde for dem, der ikke selv har mulighed for at hente varerne. Særligt i denne tid med coronasmitte.
Jan Jørgensen kalder krisesituationen for "meget speciel".
- Det er lige før, vi tager en time ad gangen. Vi må hjælpe hinanden, siger han.
Han håber, at andre butikker også vil prøve dette koncept, hvis de kan. Så alle hjælper hinanden.
- Vi har sagt Assens, Haarby, Glamsbjerg og Helnæs. Men altså, hvis der ringer en et andet sted fra, må vi tage den derfra, siger han om, hvor man kører til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce