Annonce
Debat

Vi kan det hele

Landbrug: Tilsyneladende vil Økologisk Landsforening gerne have, at vi i landbruget kun roser hinanden og for eksempel undlader at fremhæve det nye, der er bedre end det nuværende såvel konventionelle som økologiske landbrug.

Men det er da i høj grad at føre alle bag lyset - og vil føre til, at kampen for at mindske den globale opvarmning unødigt forsinkes. Er det mon det ærinde, Per Kølster er ude i her i avisen 29. maj?

Fakta er nemlig, at med det nye dyrkningssystem Conservation Agriculture kan landmændene blive en særdeles vigtig brik i at få suget en stor mængde CO2 ud af luften og få den lagret stabilt som livgivende humus i jorden.

Det er hverken symbolpolitik eller et tomt løfte, men en faglig kendsgerning.

Derfor roser Per Kølster netop dette dyrkningssystem i sit indlæg. Økologerne vil nemlig gerne, om de også kan praktisere det. Men det har de svært ved, fordi de kun kan bekæmpe ukrudt ved at rode meget i jorden. At rode i jorden gør, at humus nedbrydes, at livet i jorden slås ihjel, at kvælstof udvaskes, at der sker erosion af blandt andet fosfor til vandmiljøet med videre.

Vi mener, at forbrugerne skal have mulighed for at vælge fødevarer, produceret på den mest klimavenlige måde. Derfor støtter vi alle partier, organisationer og bevægelser, der går ind for det. Vi håber, at Økologisk Landsforening snart bliver en af disse og derfor tilslutter sig, at forbrugerne udover det røde Ø-mærke også kan vælge mad med et egentligt klimamærke.

Så må det være op til forbrugerne at vælge, hvad de vil bruge deres penge på og dermed støtte.

Annonce
Søren Søndergaard
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Læserbrev

Venstre efterrationaliserer om Thomas B. Thriges Gade

Læserbrev: I søndagens avis har odenseredaktør Erik Thomsen begået en spændende analyse af det netop indgåede budgetforlig i Odense. I særdeleshed blev det spændende i sidste afsnit, hvor man kunne læse at "hos Konservative husker man alt for godt valget i 2013, hvor Venstre med en mærkesag om en reel gennemkørsel via de nye p-kældre i centrum fik et kanonvalg". Det er vist kun Venstre, der husker det sådan. Og derfor ret mystisk, at redaktøren, ukritisk, viderebringer en påstand som Venstres politiske ordfører fremførte ved førstebehandling af budgettet. Der er som minimum tale om efterrationalisering, når Venstre pludselig hævder at have gået ind for reel gennemkørsel via den nye p-kælder i Thomas B. Thriges Gade. Og det kunne redaktøren nemt have konstateret, hvis han havde orket at se sin egen avis fra 2013 igennem. For eksempel ville han have set, at Venstre den 30. januar 2013 stemte imod overhovedet at lave en VVM undersøgelse for hele Thomas B. Thriges Gade projektet. Og uden VVM undersøgelse intet projekt. Ellers kunne han have læst det debatindlæg, som Bo Libergren og Lars Chr. Lilleholt skrev den 17. februar 2013, hvor der stod "den bedste løsning er, for os at se, en tosporet vej sammen med letbanen over jorden, hvor der byfortættes op til". Altså ingen gennemkørsel gennem p-kælderen, men en vej ovenpå jorden. Og så var der den artikel, som journalist Rune Blichfeldt skrev den 8. november 2013, hvor holdningerne til Thomas B. Thriges Gade blev ridset op "mens Konservative og Dansk Folkeparti begge taler om reel gennemkørsel, står begge partier samtidig fast på at gennemføre den nuværende løsning… Venstre, der i sin tid stemte for aftalen, men senere trak sig ud af forliget, vil derimod ændre den plan, der foreligger, så der også fremover kan køre biler på overfladen i to spor - et i hver retning". Det er altså på ingen måde rigtigt, at Venstre havde en mærkesag om reel gennemkørsel gennem p-kælderen. Det er en løgn, som Venstre behændigt prøver at lancere nu, hvor projektet begynder at ligne en succes. Venstre ville fastholde en vej ovenpå jorden. Og stemte kun af nød for Det Konservative Folkepartis forslag om reel gennemkørsel via p-kælderen i 2014 – efter valget. Det er på sin vis forståeligt, at Venstre lyver om deres politik. Men det er skuffende, at avisen ukritisk viderebringer løgnen, så den får et skær af sandhed.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce