Annonce
Odense

- Vi holder kontakten med vennerne på Snap, Insta og Messenger

Familien Bech har forsøgt at imødekomme alle familiemedlemmers ønsker om særlige oplevelser på turen. På væggen i deres hus på Vandværksvej hænger et verdenskort med alle planerne.
Brødrene Oscar Abel og Gustav Abel på 19 og 15 glæder sig vildt til at rejse ud i verden med familien. Undervejs vil de holde kontakt med vennerne i Danmark og poste deres oplevelser på de sociale medier.

Der gik ikke mere end et par timer, fra Oscar Abel blev inviteret med sin familie ud i verden, til han havde lavet en liste på 50 destinationer og ting, han gerne ville lære de pågældende steder. På listen stod alt fra at lære at åbne en kokosnød og lave eksotisk mad til drømmen om at flyve i luftballon og hoppe i faldskærm smukke steder.

Planerne om en tur ud i verden i et helt år kunne simpelthen ikke passe den 19-årige gymnasieelev bedre. Til sommer bliver han student, og selv om rejsen betyder, at han må give afkald på en række studenterfester, er han stærkt begejstret for tanken om det eventyr, der venter.

- Jeg tænkte: "Jeg har sabbatår - jeg tager fandeme med". Kæresten var ikke vild med ideen, men efter et par dages betænkningstid fandt hun ud af, at så ville hun også med. Nu har hun købt billet til USA og skal med igen, når vi kommer til New Zealand, fortæller Oscar Abel.

Han havde ikke planer om at skulle med til Italien, men han er glad for, at planerne er ændrede.

Nu glæder han sig til at være sammen med familien og få mere tid med sine mindre søskende. Han håber også at blive klogere undervejs. Det er desuden hans plan at poste billeder på Instagram på hele turen.

Annonce
Gustav. Nille og Troels Bech tager alle deres børn med på en jordomrejse, Første tur går til Paris på Hampus' opfordring. Foto: Michael Bager

Skoletræt

Hans yngre bror Gustav Abel, der går i 8. klasse på Hunderupskolen er også godt tilfreds med, at 9. klasse bliver med undervisning på alverdens landeveje. Han regner med at tage sin niende klasses afgangseksamen online og tage 10. klasse i Danmark, når familien returnerer.

- Jeg går i folkeskole nu, men er rimelig skoletræt. For mig er det fuldstændig ok at tage et år ud, siger Gustav, der lavede en powerpoint-fremstilling til familien over, hvad han gerne ville se og opleve.

Det viste sig, at mange i familien drømte om de samme typer aktive oplevelser. Mange havde vandringer, surfing og dykning på ønskelisten.

15-årige Gustav ved ikke, om han kommer til at poste en hel masse billeder og tekst på de sociale medier på turen, men han vil holde kontakt med sine venner via Skype og Messenger undervejs.

- Det bliver ligesom at tage på efterskole i et år væk fra vennerne. Bare meget federe, forudser han.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce