Annonce
Odense

- Vi har intet imod jøderne

- Når børn bliver indskrevet i skolen, er der da ikke nogen, der spekulerer på, om de er jøder, kristne eller muslimer, siger dansk-palæstinenseren Monzer Dodar.

Palæstinensere er fortørnede over skoleleder Olav Nielsens udtalelser.

ODENSE: Skoleinspektør Olav Nielsen er blevet et varmt navn i palæstinensiske kredse. Hans udtalelser her til avisen om, at han ville fraråde jødiske forældre at sende deres børn i Humlehaveskolen har været flittigt diskuteret.

- Det har skabt uro blandt palæstinensere i hele Danmark. Vi er foruroliget over sådan en udtalelse fra en, der har arbejdet med børn i mange år, siger Monzer Dodar. Han er dansk-palæstinser, formand for antidiskrimineringsforbundet IDFAD's fynske afdeling, var stifter af fædregruppen og beboergruppen i Odense og arbejder som pædagog.

Og så er han med i en komité, som de herboende palæstinensere har nedsat for at finde ud af, hvordan de skal reagere på de tragiske begivenheder i Gaza.

- Vi har intet imod jøderne. Der er jo også mange af dem, der selv har demonstreret mod Israels politik, men vi protesterer selvfølgelig mod den stat, der udøver vold og massakre mod Gazas befolkning. Og en udtalelse som den fra Olav Nielsen er med til at piske en stemning op og ødelægge vores image i Danmark, siger Monzer Dodar.

- Det kan godt være, at det er jer på avisen, der har strammet Olav Nielsens udtalelser, men de tegner et meget mørkt billede af os. Han burde have stoppet journalisten og have sagt, at det ikke er noget problem.

- Når børn bliver indskrevet i skolen, er der da ikke nogen, der spekulerer på, om de er jøder, kristne eller muslimer, siger Monzer Dodar.

- Det er vores pligt som borgere og mennesker i dagens Danmark at fortælle, at det billede, Olav Nielsen skaber, ikke passer. Der er ingen grund til, at folk skal være utrygge og stressede ved at frygte en ballade, der ikke eksisterer i virkeligheden, tilføjer Monzer Dodar.

For ham, der selv arbejder med børn i hverdagen og er far til tre, er der ingen tvivl om, at børn bare skal være børn uanset deres baggrund.

- Jeg kender Olav Nielsen og har respekt for hans arbejde, og personligt tror jeg, at han har dummet sig i den her sag. Men problemet for os er, hvordan den almindelige dansker reagerer på sådan nogle udtalelser, siger Monzer Dodar, der er bange for, at de vil skabe en ubegrundet frygt for et problem, der ikke eksisterer.

- Jeg er enig med Olav Nielsen i, at situationen i Gaza har skabt voldsomme konfrontationer blandt palæstinenserne her i landet, men det vil på ingen måde komme til at gå ud over en bestemt gruppe i Danmark, understreger Monzer Dodar.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce