Podcast

Vi har brug for din hjælp: Lad os sammen få stoppet stenkasteren

Det er de tre journalister fra Fyens Stiftstidende Anna Hjortsø, Kristina Lund Jørgensen og Tommy Byrne, der håber at kunne hjælpe politiet med at finde nye spor i sagen. I dag kan du høre en smagsprøve på den kommende podcast-sterie. Foto: Vibeke Volder

Det skal igen være trygt at køre på motorvejen. Derfor er vi nu på gaden med en ny journalistisk kampagne, hvor vi beder fynboerne om hjælp til at fange stenkasteren, før han kaster igen.

Den 21. august er det to år siden, en 30 kilo tung sten blev kastet ned på den fynske motorvej. Den ramte en tysk familie, som var på vej hjem fra ferie. Moren blev dræbt på stedet, faren blev hjerneskadet og deres lille dreng må vokse op uden sin mor og far.

Fyns Politi leder stadig efter de skyldige her næsten to år efter. I mellemtiden er der blevet vippet flere sten ned mod kørende biler på motorvejen.

Nu vil Fyens Stiftstidende forsøge at give fornyet liv til efterforskningen med den journalistisk kampagne "Stop stenkasteren" i en ny podcast-serie.

- Der må være nogen her på Fyn, der ved noget om stenkasteren, og det må være en fælles sag at finde nogle nye spor, så der ikke sker flere ulykker, siger Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard.

Annonce

"Stop stenkasteren" begynder i dag med et kort intro-afsnit, inden det første afsnit sendes om en uge - fredag den 1. juni.

Hjælper politiet

Kernen i indsatsen er en podcast-serie, hvor tre journalister leder efter nye spor i stenkaster-sagen. Og det kan være, det er dig, der ved, hvor journalisterne skal lede.

- Vi bilder os ikke ind, at vi er bedre efterforskere end Fyns Politi. Men med vores rækkevidde i avisen og på fyens.dk når vi ud til mange hundrede tusinde fynboer. Og vi vil opfordre alle til at deltage i efterforskningen. Har du et tip, en mistanke eller en teori, så kan du lægge en besked på 6345 2505. Så vil vores journalister forfølge sporene, siger Poul Kjærgaard.

Han inviterer samtidigt alle til at følge og bidrage til opklaringsarbejdet i facebookgruppen "Stop stenkasteren". Her vil man løbende kunne følge med i, hvordan sagen udvikler sig. Og man kan orientere sig i kort, skitser, billeder og hvad der ellers dukker op.

Du kan følge med i den ugentlige podcast "Stop stenkasteren" her på fyens.dk/podcast eller i iTunes:

Annonce

Mest læste

Seneste nyt

Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem