Annonce
Odense

Vi fik tæsk af soldaterne

SVERIGES-TUREN: Vollsmose-drenge flygtede fra lejren i Sverige efter tæsk og var glade for at blive sendt hjem

VOLLSMOSE: Der tegner sig et noget andet billede af lejren til Sverige for ni vanskelige Vollsmose-drenge, når man taler med en af drengene selv.Ahmed Abou-Kharzne, 15 år, henvendte sig i går til avisen for at fortælle sin version af begivenhederne på turen, som har sat børn- og ungeforvaltningen i kommunen i sving med at lave redegørelser og rapporter.Fire af de ni drenge blev sendt hjem knap en uge før tiden efter håndgemæng og ballade med folkene fra Q-Courage, som Odense Kommune havde hyret til at stå for turen.

Jægersoldater

- Vi fik tæsk af de der Courage-folk. De var nærmest som nogle soldater, siger Ahmed Abou-Kharzne.Flere af Q-Courage-folkene er tidligere jægersoldater.

To grupper sammen

Balladen opstod søndag, da et nyt hold Courage-folk var kommet til Sverige.Ahmed og hans kammerat havde efter flere forsøg endelig fået lov til at være sammen med to af deres andre kammerater i den samme hytte. På første del af turen var de ellers delt op i mindre grupper på to og tre.Da de fire var sammen, spurgte de, om de ikke måtte komme hjem. De kedede sig simpelt hen, fortæller Ahmed.

Kammerater til hjælp

- Men vi måtte ikke komme hjem, og jeg smed så en kop ind i en busk, fordi jeg blev sur. De sagde, jeg skulle samle den op, det ville jeg ikke, og pludselig vred en af Courage-folkene min arm om på ryggen og sagde, jeg skulle samle den op.Da Ahmed stadig nægtede, blev han lagt ned på jorden, og så forsøgte de tre kammerater at komme ham til hjælp. De blev dog hurtigt overmandet af andre Courage-folk.- Jeg nåede selv at få en lussing og blive revet i håret, og på et tidspunkt satte ham Courage-manden sit knæ på min hals, så jeg næsten ikke kunne få luft, fortsætter Ahmed.Da der var faldet ro over gemytterne, ville de fire forlade hytten, hvor de boede, for at ringe til politiet.- De gik efter os, og to af Courage-folkene løb ind skoven for at afskære os vejen. Vi smed sten efter dem, og så slap vi ned på en vej, hvor vi stoppede en bil og ringede til politiet.Politiet kom, og drengene gik med tilbage til hytten, hvor Ahmed mener, en af hans kammerater blev slået inden døre, da han skulle hente sine ting.- Jeg så det ikke, men han råbte, at han blev slået. På politistationen tog de billeder af os, så man kunne se, at vi var blevet slået på.Efter 30 timer på stationen blev de fire hentet og bragt hjem til Odense.- Hvordan havde I det, da I sad der i bussen på vej hjemé- Godt, vi var glade for at komme væk.Q-Courages leder, Bent Kock, der var med på den første del af turen til Sverige, ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til Odense Kommune.

Fysisk magtanvendelse

Her siger direktør i børn- og ungeforvaltningen, Peter Steen Jensen, at det ikke undrer ham, at drengene har en anden opfattelse af begivenhederne end kommunen.- Vi har fået en rapport fra Q-Courage, og af den fremgår, at nogle af drengene er blevet pacificeret ved fysisk magtanvendelse.Derimod har kommunen endnu ikke set rapporten fra svensk politi.

For mange sammen

- Så vidt jeg kan se af det materiale, vi har indtil nu, skulle de to grupper af drenge ikke være bragt sammen. Men det har Q-Courage lov til efter en konkret vurdering på stedet. Vi kan bare se nu bagefter, at det ikke var smart, fortsætter Peter Steen Jensen.- Giver det anledning til ændringer på kommende ture?– Hvis vi laver den slags ture igen, skal det være med et mindre antal drenge, og de voksne skal være gennemgående figurer på hele turen, understreger Peter Steen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce