Annonce
Middelfart

Vi fejrer Byens Bedste: Avis-kampagne hylder handels- og kulturlivet

Middelfart Handel bliver én af flere partnere i Byens Bedste-kampagnen. Her er formand Kjeld Johansen selv på shopping. Foto: Jan Bonde
Melfar Posten er i fuld gang med forberedelserne til kampagnen Byens Bedste Middelfart 2019, der har til formål at samle byen og kommunen om en hyldest til handels- og kulturlivet.

Nordvestfyn: Hvor får man den bedste service, den bedste kulturoplevelse eller det bedste måltid mad?

Det kan blive en del af indholdet, når Melfar Posten med kampagnen Byens Bedste Middelfart 2019 fra uge 35 beder alle om at indstille deres favoritter i ni forskellige kategorier.

Kampagnen har til formål at hylde det lokale handels- og kulturliv gennem alle dem, der bruger og benytter sig af de mange muligheder, kommunen har at byde på.

Konceptet er på Fyn allerede eksisterende i Odense og Svendborg, hvor det bærer navnet "Best of", men det er første gang, kampagnen skal stå sin prøve i en kommune, som består af mere end én by.

- Vores mål er, at alle i Middelfart Kommune forholder sig til Byens Bedste. Dels fordi man naturligvis kan indstille kandidater fra hele kommunen. Dels fordi der er brug for at få sat spot på de gode muligheder, der findes overalt i kommunen. Som avis er vi blot dem, der faciliterer kampagnen. For Byens Bedste er i bund og grund middelfarternes egen - og med middelfartere mener jeg alle, der bor i kommunen, siger Jan Bonde, der er redaktør på avisen.

Og kampagnen har fået en god start allerede i forberedelsesfasen. Melfar Posten er i disse uger i færd med at samle partnere til projektet, og det har indtil videre ikke været nogen svær opgave.

Middelfart Kommune, Middelfart Sparekasse, Lillebælt Revision, Nissen Group, Middelfart Handel og Park Hotel, hvor award-aftenen holdes 5. oktober, har alle sagt ja til at støtte op om kampagnen, og håbet er, at flere kommer med.

- Signalværdien er uhyre vigtig i det her. At byen og kommunen står sammen om at løfte sig, siger Jan Bonde.

Hos Middelfart Handel glæder formand Kjeld Johansen sig over initiativet.

- Vi vil gerne støtte op om et projekt, der har til formål at løfte ikke bare byen, men hele lokalområdet. Vi tror på, at Byens Bedste kan være med til at gøre det endnu mere interessant at besøge Middelfart, og så kommer der nok også mere omsætning i vores butikker. Det er kun positivt. Og så håber jeg da, at én af vores medlemmer vinder en pris. "Bedste service" ville da være sjov at vinde, siger Kjeld Johansen.

Kategorierne til kampagnen er ikke lagt fast endnu. Melfar Posten har bedt om hjælp fra sine læsere for at finde de helt rigtige kategorier til netop Middelfart Kommune.

Udover de ni kategorier forventer avisen at kunne præsentere tre sponsorerede specialpriser på hver 10.000 kroner. Her vil man også kunne indstille kandidater fra uge 35.

Annonce
Byens Bedste 2019 i Middelfart.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce