Annonce
Kerteminde

Vi er lokalpatriotiske på den fede måde på Nordøstfyn

Annonce

Det er meget dårligt at sige om coronakrisen.

Og så er der lige et enkelt lyspunkt. På Nordøstfyn har vi vist, at vi rykker sammen, når krisen kradser.

Der var ellers rigeligt med dystre forudsigelser om butiksdød og massearbejdsløshed, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned tilbage i marts.

I Kerteminde blev der advaret om, at det ikke var alle butikker, der ville åbne igen, når krisen var overstået. Helt galt så det ud for de handlende i Langeskov Centret, hvor 25 butikker blev tvunget til at lukke fra dag et.

Næsten tre måneder senere kan vi gøre boet op, og heldigvis har mange af de dystre forudsigelser vist sig ikke at holde stik. Der er ikke lukket butikker i hverken Kerteminde eller Langeskov på grund af coronakrisen - og tak for det. Tværtimod er der under krisen åbent to nye butikker i Kerteminde. Det er jo næsten naturstridigt.

At det er gået så godt, skyldes ikke mindst, at borgerne har bakket massivt op om det lokale handelsliv. I Langeskov stod folk i kø, da handelsforeningen i april stod udenfor et lukket center og solgte gavekort. Det var imponerende. Og da cityforeningen i Kerteminde gentog nummeret, blev der solgt for 2,2 millioner kroner gavekort i løbet af et par uger.

Vi kan skændes, så det brager i kommunen. Om Nordre Havnekaj, om tilfældige udstykninger og om skolerejser. Men når vores lokale handelsliv står overfor en uoverskuelig situationen og beder om hjælp. Så står vi sammen.

Det er lokalpatriotisme på den gode måde, og det har været dejligt at opleve. Det er endnu et punkt på den lange liste over, hvorfor det er skønt at bo i Kerteminde Kommune.

Vi skal huske at bære den gode stemning og det lokale sammenhold med ind i den sommer, der kommer, for krisen er ikke overstået endnu. Og på Nordøstfyn kommer vi til at mangle de fyrtårne, der normalt markerer sommerens forløb: Kerteminderevyen, der har premiere i maj. Kirsebærfestivalen i juli, og Havnefesten i august.

Heldigvis ser det ud til, at vi beholder kræmmermarkedet i Langeskov til september. Det glæder vi os til her på redaktionen, men nu skal vi først have fundet ud af, hvad vi bruge alle de gavekort til, vi har købt til byens butikker.

Lokalredaktør Peter Ammitzbøll. Foto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce