Annonce
Nyborg

Vi er ikke jeres kunder

Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Annonce

Campingpladsejerne i Nyborg synes, 15 kommunale pladser ved havnen vil stjæle ”deres kunder”. Dette kan ikke være mere forkert.

Campingpladser har generelt fokuseret deres forretning på et par segmenter: Børnefamilier og folk der forbliver på pladsen i længere tid. Alt er bygget op omkring dette.

Bevægelsen imod autocampere er imidlertid også en flugt fra den traditionelle campingkombination af legeland og kolonihavekultur. Autocamperfolket er i langt højere grad nomader, der er et sted i kort tid for derefter at drage videre.

Vi har få eller ingen behov for service og ligner båd-turister rigtig meget. De kommer til en bynær havn (eller ligger for svaj), oplever byen, lægger penge i byen og drager videre.

Prøv at tænk over, hvorfor lystbådehavne ikke er indrettet som campingpladser. Det ville ikke give nogen mening. Derfor er det omvendte heller ikke tilfældet.

Der findes utallige netbaserede platforme, der guider autocampere væk fra campingpladserne og hen til behovsopfyldelse og oplevelser, som ligger fjernt fra campingpladsernes tilbud. De har kun et liv, fordi autocamperne søger noget andet.

Når campingpladsejerne derfor mener, at autocamperne er deres kunder, tager de ikke alene fejl. De tager også den øvrige turist- og detailbranche i byen som gidsler. Hvis der ikke findes gode autocamperpladser i en by, tager autocamperne ikke ud til de campingpladser. Vi finder blot en anden by.

Campingpladsejerne har haft mange år til at omstille sig til en voksende autocamperturisme, men har med deres bagstræberiske holdning vist, at de ikke er opgaven voksen. Derfor er det kun kærkomment, at for eksempel lystbådehavnen driver sådanne pladser. De ved, hvad det vil sige at byde korttids turister velkommen til en by og få penge ud af dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce