Annonce
Faaborg-Midtfyn

Veteranstrategi gav livlig debat

René Dyrberg Jørgensen (O) fyrede op under debatten. Arkivfoto: Kim Rune

Faaborg-Midtfyn: Vedtagelsen af en veteranstrategi i Faaborg-Midtfyn Kommune var det emne, der gav anledning til næstmest debat på tirsdagens kommunal-bestyrelsesmøde. Veteranstrategien lægger op til et tværgående samarbejde mellem flere forvaltninger, der skal udmønte sig i et fokus på at nyttiggøre veteranernes kompetencer, støtte de socialt udsatte veteraner samt støtte deres pårørende.

Det var DF-eren René Dyrberg Jørgensen, der fyrede op under debatten, ved - ligesom han gjorde i tirsdagens avis - at pointere, at han mener, at der mangler handling bag strategien i form af ansættelse af en veterankoordinator med et særligt ansvar for området.

- Vi mangler en medarbejder, der kan være opsøgende i forhold til veteranerne - det er det, der virker - en, der kan sikre en simpel og synlig indgang til kommunen, sagde René Dyhrberg Jørgensen blandt andet.

Alle i salen var enige om, at det er vigtigt, at der er kvalificeret hjælp til de cirka 100 traumatiserede hjemvendte soldater, der skønnes at bo i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Men en koordinator løser ikke nødvendigvis det her. Jeg synes, det er en god strategi, vi har fået lavet, sagde Bo Petersen (V).

Jos Bisschop (S) og andre mente, at det skulle tages op på næste års budgetforhandlinger, om der skal sættes ekstra penge af til dette område.

Mads Holdgaard fra Alternativet mente, at ved at placere ansvaret for veteranerne i de tre store myndighedsområder - Sundhed og Omsorg, Opvækst og Læring samt Arbejdsmarkedsudvalget, så sikrede man, at der er et særlig fokus på området.

Søren Hillers (RV) mente, at staten - som var den myndighed, der sendte soldaterne på missioner i udlandet - burde påtage sig ansvaret med at håndtere problematikkerne med veteranerne.

- Det burde ikke være en opgave, der er overladt til den enkelte kommune. Men nu har vi en strategi, og lad os håbe, det kan give anledning til samarbejde med andre kommuner, så vi kan få lidt flere farver på paletten, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce