Annonce
Faaborg-Midtfyn

Veteranstrategi gav livlig debat

René Dyrberg Jørgensen (O) fyrede op under debatten. Arkivfoto: Kim Rune

Faaborg-Midtfyn: Vedtagelsen af en veteranstrategi i Faaborg-Midtfyn Kommune var det emne, der gav anledning til næstmest debat på tirsdagens kommunal-bestyrelsesmøde. Veteranstrategien lægger op til et tværgående samarbejde mellem flere forvaltninger, der skal udmønte sig i et fokus på at nyttiggøre veteranernes kompetencer, støtte de socialt udsatte veteraner samt støtte deres pårørende.

Det var DF-eren René Dyrberg Jørgensen, der fyrede op under debatten, ved - ligesom han gjorde i tirsdagens avis - at pointere, at han mener, at der mangler handling bag strategien i form af ansættelse af en veterankoordinator med et særligt ansvar for området.

- Vi mangler en medarbejder, der kan være opsøgende i forhold til veteranerne - det er det, der virker - en, der kan sikre en simpel og synlig indgang til kommunen, sagde René Dyhrberg Jørgensen blandt andet.

Alle i salen var enige om, at det er vigtigt, at der er kvalificeret hjælp til de cirka 100 traumatiserede hjemvendte soldater, der skønnes at bo i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Men en koordinator løser ikke nødvendigvis det her. Jeg synes, det er en god strategi, vi har fået lavet, sagde Bo Petersen (V).

Jos Bisschop (S) og andre mente, at det skulle tages op på næste års budgetforhandlinger, om der skal sættes ekstra penge af til dette område.

Mads Holdgaard fra Alternativet mente, at ved at placere ansvaret for veteranerne i de tre store myndighedsområder - Sundhed og Omsorg, Opvækst og Læring samt Arbejdsmarkedsudvalget, så sikrede man, at der er et særlig fokus på området.

Søren Hillers (RV) mente, at staten - som var den myndighed, der sendte soldaterne på missioner i udlandet - burde påtage sig ansvaret med at håndtere problematikkerne med veteranerne.

- Det burde ikke være en opgave, der er overladt til den enkelte kommune. Men nu har vi en strategi, og lad os håbe, det kan give anledning til samarbejde med andre kommuner, så vi kan få lidt flere farver på paletten, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce