Annonce
Nordfyn

Veterankoordinator uden arbejde: - Selvfølgelig er der veteraner på Nordfyn

Stolen er tom over for Lars Jakobsen, og det har den været i to år nu - i hvert fald i stillingen som Nordfyns Kommunes veterankoordinator. Foto: Dorthe Wolff
Lars Jakobsen, ansat i Nordfyns Kommune, har nu båret titlen som veterankoordinator i to år. En titel, der endnu ikke har kastet arbejde af sig.
Annonce

Nordfyn: For to år siden ansatte Nordfyns Kommune en veterankoordinator i forbindelse med en ny veteranpolitik vedtaget i kommunen. Veterankoordinatoren er kontaktperson for hjemvendte soldater, der kan have behov for hjælp til jobsøgning, genoptræning, rehabilitering eller andre kommunale tiltag, som kan gøre vejen tilbage til en normal tilværelse lettere. Men efter to år med det tilbud, er der endnu ikke nogen, der har henvendt sig. Men det betyder ikke, at der ikke er veteraner på Nordfyn.

- Det må vi jo gætte på, at der er. Men man kan sige, at vores synliggørelse har registerlovgivningen sat en begrænsning for i kraft af hvilke informationer, vi kan få. Én gang om året får vi en oversigt over veteraner med adresse på Nordfyn. Så skriver vi til dem for at invitere dem til den årlige flagdag. I samme brev og til selve flagdagen præsenterer vi også mig, og at jeg står til rådighed som ressource. På den måde er der lagt op til, at man kan henvende sig enten på flagdagen eller via mine kontaktoplysninger i brevet, lyder det fra veterankoordinator Lars Jakobsen.

Lars Jakobsen arbejder til dagligt som jobmentor i jobcenteret i Søndersø, hvor kollegerne ved, at han står klar som ressource, og at de kan kalde ham ind, hvis de sidder med en borger, der er veteran og som måske kan bruge en støtte som ham.

- Selvfølgelig er der veteraner på Nordfyn, og der er sikkert også nogle med udfordringer, men ikke nogle som vi er blevet bekendt med, hverken gennem jobcentersystemet eller gennem egne henvendelser.

Annonce

Taler samme sprog

Derfor har man overvejet, hvad man så kan gøre.

- Vi har drøftet, om vi skulle være mere opsøgende med en veterancafé eller andet, men holdningen er, at når der ikke er et behov, skal vi ikke opfinde et behov. Modsat skal vi have fokus, hvis der dukker nogle mennesker op, som jeg på en eller anden måde kan være der for.

Lars Jakobsen beholder titlen som veterankoordinator, og aftalen er, at skulle der vise sig et behov, skruer han ned for fuldtidsarbejdet som jobmentor for at åbne op for arbejdstimer som veterankoordinator. Selv har Lars Jakobsen en 18 år lang karriere i forsvaret, hvor han udover stillinger som delingsfører, næstkommanderende, kompagnichef og stabsofficer også selv var udsendt til Balkan i 1993-1994 som personaleansvarlig for 800 soldater.

- Det betyder ikke, at jeg er et unikum, bare fordi jeg har været udsendt, men jeg har nok en anden indgangsvinkel og kan måske opnå en anden respekt fra veteranerne, fordi vi kan tale det samme sprog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce