Annonce
Nordfyn

Veteranbiltræf med voldsomt vokseværk: Nu vil arrangør flytte træffet

Hundredvis af mennesker kommer og kigger på gamle biler på havnen i Bogense, når veteranbiltræffet afholdes hver tirsdag fra maj til midten af september. Arkivfoto: Magnus Ørum Harkjær
Træffet for veteranbiler på havnen i Bogense er blevet en så stor succes, at arrangørerne nu i højsæsonen ønsker at flytte træffet helt ud for enden af Vestre Mole.

Bogense: Siden 2013 har det hver tirsdag aften fra starten af maj til omkring midten af september været muligt at opleve gamle og smukke veteranbiler på Vestre Havnevej i Bogense.

Veteranbiltræffet havde de første par år omkring 50 biler med på de gode aftener, men med tiden er flere og flere biler blevet en del af arrangementet. Ja, tilslutningen har faktisk været overvældende, fortæller Lars Nørgaard, der sammen med Ulla Simonsen i dag står for at arrangere veteranbiltræffet.

- Opbakningen er helt eventyrlig. Der kommer flere og flere biler. Vi har i år været oppe på 169, som det højeste på bare én aften.

Og når så mange biler skal placeres på den første del af Vestre Havnevej ved blandt andet kulturhuset Støberiets og Fyens Stiftstidendes parkeringspladser, giver det udfordringer.

- Det er et kaos, når vi pludselig er så mange. Derfor arbejder vi på at få flyttet veteranbiltræffet ud for enden af molen næste år i højsæsonen fra cirka midt i juli til midt i august, hvis kommunen og restauranterne også er med på dette. Så undgår vi al den gennemgående trafik, der er, når vi holder træffet. Vi har snakket med Nordfyns Erhverv og Turisme om det, og vi holder et møde en gang i løbet af efteråret, oplyser Lars Nørgaard.

Synes du, at I er til gene for nogen, når I er mere end 160 biler parkeret på havnen?

- Der er jo altid nogen, der er utilfredse. Vi har besluttet, at folk ikke længere må parkere overfor turistkontoret ud mod havneanløbet, for det skal være sådan, at der kan køre en brandbil igennem. Vores helt store problem er dog, at lokale folk i bil absolut skal passere veteranbiltræffet og ud og vende ved molen og tilbage igen, fastslår Lars Nørgaard.

Annonce
Opbakningen er helt eventyrlig. Der kommer flere og flere biler. Vi har i år været oppe på 169, som det højeste på bare én aften.

Lars Nørgaard, medarrangør af veteranbiltræffet i Bogense.

Et ægte havnemiljø

Ifølge Lars Nørgaard er der flere grunde til, at veteranbiltræffet er blevet en så stor succes.

- Der er et ægte havnemiljø. Du har vandet, restauranterne, is, pølsevogn og meget andet tæt på, og det trækker i folk. I Assens har de igen i år prøvet at starte et træf, men de har fuldstændig droppet det, fordi der kommer ikke nogen mennesker, idet det er en industrihavn, og der sker heller ikke nok, mener Lars Nørgaard.

Der er ikke nødvendigt at tilmelde sig, hvis man ønsker at vise sin veteranbil frem. Eneste krav er, at køretøjet skal være over 25 år.

- Det er en blandet landhandel af biler, og det er folk glade for, påpeger Lars Nørgaard.

Veteranbiltræffet starter fra klokken 17 og fortsætter indtil folk ikke vil mere.

- Nogen kommer allerede klokken 16 for at få de bedste parkeringspladser, siger Lars Nørgaard og griner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce