Annonce
Trekantområdet

Veteran siger farvel til byrådet efter 32 år - nu vil han i regionsrådet

67-årige Poul Erik Jensen fra Vamdrup har ingen planer om at gå på pension - hverken som politiker eller som håndværker i egen virksomhed. Arkivfoto: Søren Gylling
Det er vigtigt, at Kolding Kommune har en repræsentant i regionsrådet. Derfor melder 67-årige Poul Erik Jensen sig nu som kandidat, efter at den lokale partifælle Poul Fremmelev for nylig trak sig efter nederlag i kampen om at blive partiets spidskandidat.
Annonce

Kolding: Et af Kolding Byråds i politisk forstand ældste og mest markante medlemmer, socialdemokraten Poul Erik Jensen, meddeler nu helt overraskende, at han ikke genopstiller til byrådet i november.

I stedet går den 67-årige veteran og gruppeformand, som har siddet i henholdsvist Vamdrup og Kolding Byråd i 32 år, nu efter at blive valgt ind i regionsrådet for Region Syddanmark.

Beslutningen er ganske ny og hans helt egen, oplyser Poul Erik Jensen. Han traf den, efter at Socialdemokratiets regionsrådsmedlem Poul Fremmelev fra Kolding i midten af december - efter at have tabt slaget om at blive partiets spidskandidat - meddelte, at han ikke vil genopstille til regionsrådet. I stedet går han nu efter en plads i Kolding Byråd.

- Det fik mig til at overveje, om jeg ikke skulle prøve regionen. For det er vigtigt, at vi i Kolding Kommune fortsat har et socialdemokratisk medlem i regionsrådet, og jeg tror, at jeg kan skaffe os et godt valg, siger Poul Erik Jensen.

Annonce

Tryghed

Han fastslår, at han har en meget stor interesse for at sikre, at hele sygehusvæsenet fungerer optimalt.

- Først og sidst handler det jo om tryghed. Det gælder om, at vi har de bedste sygehuse, at vi har ambulancer med kort responstid, og at vi udbygger den præhospitale indsats med videre. Vi skal have et meget stort fokus på, at borgerne  får den hjælp, de skal have, og i en voldsom fart, når man eksempelvis får en hjerneblødning eller en blodprop.

- Og så er kommunikationen også et vigtigt område. Vi har jo uheldige eksempler på, at folk er blevet sendt hjem fra sygehuset og efterladt på en trappesten, siger Poul Erik Jensen, der dog understreger, at sygehusvæsenet i Region Syddanmark "er godt kørende".

Annonce

Slidt ned

Han lægger ikke skjul på, at det er med vemod, at han siger farvel til byrådet - og ikke mindst vil han savne den nærhed til borgerne, som man har som byrådspolitiker. Derfor ser han også frem til fortsat at deltage i gruppemøder på rådhuset.

Hvad er det for en byrådsgruppe, du siger farvel til?

- Vi er jo slidt ned i det eksisterende byråd, og det er resultatet af sidste valg, hvor vi havde det dårligste valg i mands minde. Vi fik kun fem mandater og kort efter forlod vores spidskandidat Christian Haugk gruppen, fordi han fik et nyt arbvejde.

- Nu har vi gennemført et generationsskifte, og jeg slipper kun byrådet, fordi jeg er sikker på, at vi får en funktionsdygtig gruppe med en stærk borgmesterkandidat og både unge og dygtige folk og erfarne politikere som Per Bødker og Poul Fremmelev. Jeg er sikker på, at vi får et godt valg, selvom vi er oppe mod elefanterne (borgmesterkandidaterne Villy Søvndal, SF, og Eva Kjer Hansen, V, red.), og det kan være, at vi leverer overraskelsen, forudser Poul Erik Jensen.

Men helt at stoppe i politik og bruge din tid på dit arbejde som håndværker med egen enmands-virksomhed - det har du ikke overvejet?

- Nej, jeg har stadig meget lyst til politik og en masse energi, lover Koldings - måske - nye mand i regionsrådet.

Poul Erik Jensen

  • 67 år, bor i Vamdrup med hustruen Rita.
  • Flere børn og børnebørn, og den store familie holder gerne fællesferie.
  • Uddannet journalist med ansættelse på Jydske Tidende, Aktuelt og gennem 28 år DR.
  • Driver i dag selvstændig enmandsvirksomhed som håndværker i firmaet Beronan Byg.
  • Har været udvalgsformand gennem 16 år. Var i ni år 1. viceborgmester i Vamdrup og har været medlem  økonomiudvalget i 28 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce