Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vestkaj i Faaborg lukkes i juli og august

Den mest omdiskuterede vej i Faaborg i meget lang tid: Vestkaj, der fører ud til blandt andet Faaborg Røgeri Café. Nu er det bestemt, at vejen lukkes midlertidigt i juli og august den kommende sommer. Foto: Torsten Cilleborg.
Efter møde med interessegruppen Vores Havn skærer politikerne igennem: Vestkaj lukkes, og alternativ vej føres bag om Frølageret.

Faaborg: Trods kritik fra blandt andre Line Klivager i røgericafeen ligger det nu fast, at Vestkaj lukkes midlertidigt for kørende trafik denne sommer, som et flertal af aktørerne på havnen har ytret ønske om.

Formålet er at skabe et nyt og levende opholdssted på havnen, og forsøget vil blive evalueret til efteråret, fremgår det af en pressemeddelelse.

Efter den seneste tids debat om lukningen holdt den politiske styregruppe for udviklingen af slagterigrunden i torsdags et møde med Vores Havn og andre centrale aktører på havnen i Faaborg.

Her fremsatte et flertal et ønske om forsøgsvis at lukke Vestkaj i juli og august den kommende sommer efterfulgt af en fælles evaluering. Det lyttede politikerne til.

Borgmester Hans Stavnsager (S) siger:

- Jeg oplever, at der er rigtig stor opbakning til at omdanne Vestkaj til fodgængernes domæne i sommermånederne, og der er også mange grunde til, at det er en god idé. Vi ved, at mange gerne vil være ved vandet for at nyde en frokost, en is eller blot gå en tur. Og da Faaborg-Midtfyn Kommune sidste år overtog slagterigrunden fra Danish Crown, var Vestkaj også lukket og omdannet til en hyggelig folkefest. Derfor er jeg sikker på, at Vestkaj vil blive et værdsat opholdssted over sommeren for både faaborgensere og turister, siger Stavnsager i pressemeddelelsen.

Annonce

Energi til området

Værftsejer Jan Mortensen, der er formand for Vores Havn, pointerer, at det handler om at skaffe liv på og omkring Slagterigrunden.

- Der går mange år, før Slagterigrunden er færdigudviklet, og i mellemtiden er det vigtigt med aktiviteter, som kan udvikle og give energi til området. I vores øjne er det kun positivt, at der kommer til at ske noget nyt, siger han.

Det er aftalt med aktørerne, at den midlertidige lukning i fællesskab bliver evalueret efter sommeren.

For at give et alternativ til bilister med ærinde på havnen, vil der som planlagt blive etableret en grusvej bag Frølageret som erstatning for Vestkaj i juli og august. Denne vej vil forbinde Havnegade og Munkholmen - ligesom Værftsvej fortsat vil være åben. Vestkaj vil også i særlige tilfælde kunne åbnes op for trafik.

Der bliver opsat skilte, så det tydeligt fremgår hvilke alternative veje, man kan benytte.

Faaborg-Midtfyn Kommune vil også sørge for, at der kommer yderligere parkeringspladser på havnen for at imødekomme den forventede øgede aktivitet i området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce