Annonce
Fyn

Vestbo var ikke forberedt til hjerneskadet beboer: - Dørene skulle låses op tidligere end forventet

Vikarer blev hevet ind for at håndtere situationen om 22-årige Jonas Høj Jensen, der ikke længere bor bag låse døre. Foto: Peter Leth-Larsen
Bostedet Vestbo havde ikke nået at færdiggøre plan for, hvordan hjerneskadet og udadreagerende borger skulle håndteres, da dørene blev låst op. - Det skete tidligere end forventet, siger voksenservicechef i Middelfart Kommune.

Bostedet Vestbo var nødt til at låse dørene op til den hjerneskadede Jonas Høj Jensens bolig, inden man var færdig med at udarbejde planen for, hvordan den nye situation skulle håndteres.

Det fortæller chefen for voksenservice i Middelfart Kommune, Lene Chortsen Isak.

- Det var en situation, hvor tingene gik rigtig stærkt, og vi skulle låse dørene op tidligere, end vi havde forventet. Så vi havde måske ikke nået at forberede os godt nok, siger Lene Chortsen Isak, der henviser til, at oplåsningen af dørene skete på baggrund af et strakspåbud fra Socialtilsynet.

Nu er det kommet frem, at bostedet efterfølgende fik et strakspåbud fra et andet tilsyn - Arbejdstilsynet - der vurderede, at den nye situation med ulåste døre ikke var "planlagt, tilrettelagt og udført, så det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt," som det står i påbuddet.

Annonce

Vikarer som løsning

Af påbuddet fremgår det, at Vestbo fik besked på straks at rette op på sikkerheden, hvilket førte til, at man hyrede ekstra døgnbemanding fra vikarbureauet S.T.O.P..

- Vi kontaktede S.T.O.P. med det samme, da vi fik det her påbud. Vi vidste, at de kunne sende vikarer relativt hurtigt, og de havde erfaring med udadreagerende. Fra 1. april har der dog ikke længere været denne ekstranormering, da det har vidst sig, at der ikke er grundlag for det, siger Lene Chortsen Isak, der fortæller, at beboeren tilsyneladende ikke har opdaget, at døren er låst op.

Lene Chortsen Isak bekræfter desuden, at den personalegruppe, som har arbejdet fast med Jonas Høj Jensen i en årrække, alle har sagt op, sådan som Fyens Stiftstidende kunne berette søndag.

- Der er otte pædagogisk personale tilknyttet Jonas Høj Jensen. Vi er lige nu ved at besætte stillingerne, og indtil da bliver vagterne dækket ind af vikarer, siger Lene Chortsen Isak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce