Annonce
Assens

Vespa på vej fra Vietnam

Odense.Thomas Andreasen,BA Trading.Her med en gammel Vespa-scooter.Skal bruges til Tommerup-red. FOTO: John Fredy

SCOOP: Handelsmand fandt unikke veteranscootere på krukkefabrik

AARUP/VIETNAM: Han tog fra Aarup til Vietnam for at købe krukker. Og kom hjem med en hel container fuld af originale Vespa scootere fra 1960'erne.

Den 28-årige handelsmand Thomas Andreasen er vant til at handle på markederne i Det fjerne Østen. Gennem firmaet BA Design lever han af at importere især kunsthåndværk og boligartikler fra Asien til hjemmemarkedet i Danmark.

Indkøbsturene går til fjerne destinationer som for eksempel Hongkong, Kina og Indonesien. Og da Thomas Andreasen i sommer aflagde besøg hos en krukkefabrik i Vietnam, var det for at forsyne danskerne med gode lerkrukker til både indendørs og udendørs brug.

Men det viste sig, at fabrikken havde andet end lertøj at byde på.

- I nogle haller helt nede bagved havde de et parti gamle, italienske Vespa scootere. De var kommet til landet i begyndelsen af 1960'erne. Men fordi Vietnamkrigen brød ud, kom de aldrig ud at køre. De endte i en lade, hvor de stod urørte de næste mange år, fortæller Thomas Andreasen.

Splittet ad

Men på krukkefabrikken så man et potentiale i at erhverve de gamle, ubrugte scootere og renovere dem. Vespa'en har tilhængere verden over, og veteranmodellerne står i høj kurs.

Da Thomas Andreasen aflagde besøg, var fabrikken i fuld gang med at sætte de gamle maskiner i stand. Det var muligt, fordi der fulgte et væld af originale reservedele med, da de i sin tid blev sendt til Vietnam.

- Jeg tror, de havde 40-50 stykker, som de arbejdede på. Men det er svært at sige, hvor mange der var, for de var splittet fuldstændigt ad. Hver eneste stump skulle ordnes, siger Thomas Andreasen.

Han fattede straks interesse for de italienske veteranscootere. Og forhandlingerne endte med, at han bestilte en hel containerfuld. 24 stykker i alt.

- Selv om de er restaurerede, fremstår de som splinternye scootere. Bortset fra de obligatoriske prøveture har de slet ikke været ude at køre, siger Thomas Andreasen.

Han har naturligvis måttet vente på, at de 24 maskiner blev færdigrenoveret, før de kunne afskibes fra Vietnam. Lige nu er de på vej til Danmark med containerskib. De ankommer den 10. december, og når toldformalia er på plads, forventer Thomas Andreasen at kunne afhente dem to dage senere.

Herefter udstilles en eller to maskiner hos Totalbanken i Bredgade, hvor danske Vespa-entusiaster får mulighed for at beundre dem. Eller måske selv erhverve en. Prisen er sat til 20.000 kroner plus moms og afgifter.

Hård konkurrence

Det er ikke tilfældigt, at Thomas Andreasen valgte at investere i Vespa scootere, selv om det var krukker, han tog til Vietnam efter. For når man lever af import fra Østen, er der hele tiden brug for nytænkning.

- Konkurrencen på brugskunst fra Østen er blevet hård, efter at de store supermarkedskæder er gået ind på markedet. Med de store partier, de kan indkøbe, kan de trykke prisen meget mere, end vi andre har mulighed for, siger Thomas Andreasen og fortsætter:

- Jeg har oplevet i Hongkong, at indkøbere fra en stor kæde rendte lige i hælene på mig og tog nøjagtig de samme varer ned fra hylden, som jeg lige havde set på. Derfor er vores politik, at vi aldrig køber det samme to gange. Vi skal hele tiden forny os.

Men selv om handelsmanden fra Aarup faldt for de gamle, italienske veteran- scootere, glemte han ikke, hvad han egentlig var taget til Vietnam for.

- Jo, vi købte skam også krukkerne, siger han med et smil.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Kerteminde For abonnenter

Mystisk støj kan være skadelig: Nu skal brummende lyd undersøges

Erhverv

Pakkerne hober sig op: Kom nu og hent dem

Livsstil

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Nordfyn

Første aften med nye legekammerater: Ni ud af de 25 medlemmer i kommunalbestyrelsen er nye

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Odense

Letbanen er endnu en gang forsinket: Nu vil borgmester vente med beslutning om mere letbane

Annonce