Annonce
Debat

Vermund: Derfor stemmer jeg ikke i morgen

Stemme: Efter at have grublet over det længe, er jeg nået frem til, at jeg holder mig væk fra afstemningslokalerne på søndag. Det har ikke været nogen let beslutning, for jeg har trofast deltaget i alle valg siden jeg fyldte 18 år.

Pia Kjærsgaard satte i går her i avisen lighedstegn mellem min afvisning af EU-valget og Hitzb-ut-Tahrirs afvisning af demokratiet. Det er for letkøbt og helt forkert.

Det er min kærlighed til folkestyret og til Danmark, der afholder mig fra at stemme. Islamisterne står for det modsatte.

EU-valget er i mine øjne simpelthen ikke et valg, der har demokratisk værdi.

Jeg føler mig ikke repræsenteret af EU-parlamentet, og jeg kan ikke se meningen med at stemme på politikere, der vil bruge alle deres kræfter og al deres tid på at begrænse det folkestyre i Danmark, som jeg kæmper for og sætter så højt.

Alle de blå partier er optagede af at indføre endnu flere bindende EU-regler og love, og jeg stoler ikke på, at de vil passe på Danmark i EU. Selv DF har sagt, at de er villige til at opgive deres EU-kritik for ministerposter.

Og efterhånden som jeg i de senere år har læst meget mere om EU og har sat mig ind i, hvordan EU fungerer, og hvad EU gør ved vores muligheder for at leve som et frit folk i et selvstændigt land, er jeg gået fra at være skeptisk over for EU til at være stærk modstander af hele projektet.

Jeg vil ikke bakke op om en udvikling, hvor vi får mere EU på bekostning af vores folkestyre. Derfor stemmer jeg ikke på søndag.

Annonce
Pernille Vermund
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvornår siger vi stop for festlig klimabelastning?

Læserbrev: Hvad vejer mest: Et kilo uld eller et kilo bly? Jeg kom til at tænke på den gamle gåde, da jeg overværede et billøb ved Assens Arena - et løb, hvor det gjaldt om at få bilen til at køre sidelæns. Det var sjovt at se på med masser af god stemning, røg, lyd og dåseøl. Aftenens nyhedsudsendelse viste klip fra årets traktortræk på Egeskov Slot. Store maskiner trak tunge byrder, mens der stod sort røg ud af skorstenene. Også her så der ud til at være hyggelig stemning. Næste tv-indslag handlede om oliefyr. Flere af regeringens støttepartier vil have dem skrottet, jo hurtigere, jo bedre - de sviner. Så kom tanken om uld og bly. Er det sådan, at forurening og klimabelastning er ligegyldig, bare vi hygger os, men at det er alvorligt, hvis det er en ting, vi bruger i dagligdagen til transport, opvarmning m.m.? Det er nok også meget lettere at sige stop til brugerne af oliefyr, end det er at sige stop til mere festprægede tiltag - så hvorfor gøre det så svært for en selv? Ved at jagte oliefyrsbrugere får man vist, at man går ind for klimaet, og det er det vigtige. Om så uld eller bly vejer tungest er underordnet. Mon vi hører fra politikere og Greta'er med protestskilte, når nytårsskyderiet om føje tid begynder - til trods for et enormt udslip af kendte og ukendte kemikalier.

Annonce