Annonce
Fodbold

Verdensstjerner i krig mod SDU

Keld Bordinggaard får støtte fra sine egne nyudklækkede fodboldledere, der alle har baggrunde som internationale top-spillere. Foto: Peter Leth-Larsen
Keld Bordinggaard får opbakning fra flere tidligere fodbold-stjerner i kampen om rettighederne til National Football Centre Denmark ved universitetet. Sportchef-organsationen MIP Alumni Associations nægter at samarbejde med SDU.
Annonce

FODBOLD: Den tidligere fynske topspiller og træner Keld Bordinggaard får nu opbakning fra flere tidligere fodboldstjerner i hans kamp for rettighederne til National Football Centre Denmark (NFCD), som SDU søger om midler til at skulle opføre ved universitetet ved Campusvej i Odense.

Keld Bordinggaard har siden, at han blev skippet af som projektleder for NFCD ligget i krig med SDU i en erstatningssag og i en sag med Odense Kommune om rettighederne til logo og projektnavn.

Nu har Bordinggaard, der har taget sportschef-uddannelsen Master for International Players, fået støtte fra sine kolleger på MIP Alumni Associations officielle hjemmeside.

Der er tale om 40 internationale kolleger, som alle har taget uddannelsen Master for International Players, en uddannelse, der er målrettet tidligere topspillere med international erfaring. Alle er de tidligere topspillere, der ønsker at fortsætte i fodboldverden på ledelsesniveau.

Blandt dem, der bakker Keld Bordinggaard op, er store navne som Youri Djorkaeff, Eric Abidal, Sebastian Kehl, Christian Karembeu, Simon Rolfes, Bruno Cheyrou, Luis Garcia, Gaizka Mendieta, Geremi Njitap, Gilberto Silva og Kolo Toure.

De skriver om sagen:

- I april 2013 præsenterede Keld Bordinggaard hans projekt til et nationalt fodboldcenter i Odense. Vi har været opmærksomme på Kelds projekt i årevis. Nogle af os har haft lejligheden til at være med til at diskutere Kelds projekt undervejs. Siden har Keld udviklet sit projekt i samarbejde med instituttet for Sport og Biomekanik på SDU i Danmark.

- Det er derfor med stor overraskelse, at vi er blevet informeret om, at SDU og dets leder promoverer projektet som deres. Den påstand er i modsætning til sandheden. Keld er med SDU's egne ord (red.: tidligere i processen) 'forfatter til projektet' og 'uerstattelig i dets udvikling'.

- Alligevel har SDU fjernet Keld fra hans eget projekt. Og samtidig har universitetet uretmæssigt brugt Kelds mærke og varemærke, NFCD (National Football Centre Denmark). Universitetets og institutlederens opførsel er uacceptabel, og det rejser store spørgsmål om universitetets moral og troværdighed som pålidelig partner for dansk og international fodbold. Universitetets uetiske opførsel kommer på et tidspunkt, hvor fodbold mere end nogensinde står på mål for etiske, moralske og transparent ledelse og opførsel.

- Med dette brev udtrykker vi vores uforbeholdne støtte til Keld Bordinggaard. Samtidig afstår vi fra nogen som helst form for samarbejde med SDU og dets institutleder så længe, at Keld ikke bliver anerkendt og kompenseret i rimeligt omfang for hans projekt, indsats og udvikling af projektet gennem flere år, skriver organisationen.

- Med dette brev udtrykker vi vores uforbeholdne støtte til Keld Bordinggaard. Samtidig afstår vi fra nogen som helst form for samarbejde med SDU og dets institutleder så længe, at Keld ikke bliver anerkendt og kompenseret i rimeligt omfang for hans projekt,
Annonce

Taknemmelig

Samme sted er præsidenten for MIP Alumni Association Bruno Cheyrou citeret for at sige:

- En ny generation af ledere i fodbold sætter etik og moral i toppen af agendaen. Ikke kun for at udtrykke, hvad de står for men også for at kæmpe for det. Reaktionen mod SDU er et klart tegn på det.

Keld Bordinggaard selv siger på MIP's side:

- Jeg er taknemmelig for den massive støtte fra gruppen og også glad for at se fodbolden igen reagere mod mangel på etik og moral, som truer fodbolden og dens integritet.

Institutleder Jørgen Povlsen har tidligere sagt til Fyens Stiftstidende, at Keld Bordinggaard ikke har krav på noget, fordi Bordinggaard selv trådte ud af projektet.

- Han har meldt sig ud og besluttet sig for ikke at deltage i og med, at han har valgt ikke at underskrive konsulentkontrakten. Det er sådan set der, kæden springer af. Han vil gerne være med på projektet, men han ønsker ikke at underskrive den konsulentordning, han selv har bedt om at få, sagde Jørgen Povlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce